Aylarca depresyon tedavisi gördü ama...

Aylarca depresyon tedavisi gördü beyin tümörü çıktı.

54 yaşında bir kadın yorgunluk ve isteksizlik, karar verememe, konsantre olamama ve uykusuzluk şikayeti ile doktora başvurdu. Bu belirtiler üzerine kendisine depresyon teşhisi koyuldu ve anti depresan ile anksiyeteyi önleyici ilaçlar verildi.

Ancak şikayetleri geçmeyip, işyerinde sorun yaşamaya başlayınca intihar etmeyi düşünmeye başladı. 5 ay boyunca ilaç kullanan ve isminin açıklanmasını istemeyen kadının tüm hobilere karşı ilgisi azaldı.

AİLESİNDE HİÇ AKIL HASTASI YOK

Ailesinde hiç akıl hastası olmayan ve bu yüzden yatkınlığı olmadı düşünülen kadının dirençli depresyonu olması doktorların kafasını karıştırdı. 5 ayın sonunda ilaçları bırakan kadının durumundan şüphelenen doktorlar bunu bir bilimsel platformda dile getirdi.

BEYNİNDE DEV TÜMÖR BULUNDU

Daha sonra bir beyin taramasından geçen kadının beyninde dev bir beyin zarı uru bulunduğu görüldü. Fransa'da geçen olayda acil olarak ameliyata alınan kadının bir ay içerisinde tüm depresif belirtileri ortadan kayboldu.

DİRENÇLİ DEPRESYON HASTALARINA MR ÇEKİLMELİ

Uzmanlar bu tür depresyon hastalarının başka fiziksel şikayeti olmasa bile beyin MR'ı çektirebileceklerini söylüyor. Doktorlar her hastaya MR çekmenin mümkün olmasa da özellikle 50 yaşın üstündeki depresyon hastalarına çekilebileceğini ve ilaçla geçmeyen dirençli depresyon varsa şüpheyle yaklaşılması gerektiğini belirtti.

Baş ağrısı, bulantı ve kusma, görme problemleri beyin tümörünün belirtileri olabilir.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:31 Aralık 2015Yayınlanma Tarihi:25 Aralık 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.