Avrupa'da intihar alarmı!

Avrupa’da etkisini gösteren ekonomik kriz, toplumun ruh sağlığını da derinden etkiledi. Avrupa’da intihar alarmı yaşanıyor.

Avrupa’da etkisini gösteren ekonomik kriz, toplumun ruh sağlığını da derinden etkiledi. Avrupa’da intihar alarmı yaşanıyor.

Öyle ki gelecek kaygısı yaşayan onlarca kişi çözümü intiharda buluyor. Avrupa’nın bazı ülkelerinde intihar oranlarında son yıllarda artış yaşanıyor. Ekonomik krize bağlı intiharları Dr. Özlem Mestçioğlu Gökmoğol TVNET’te değerlendirdi. Avrupa Birliği’nin içinde bulunduğu borç krizi toplumun psikolojisini doğrudan etkiliyor. Önce Yunanistan’da başlayan kriz daha sonra İtalya’da baş gösterdi. Kriz güvenlik güçleri ile vatandaşları da karşı karşıya getirdi. Yaşam kalitesi düşen birçok vatandaş ise çözümü intiharlarda buluyor. Bunun son örneği İtalya’da yaşandı. Emekli maaşından kesinti yapıldığı öğrenilen bir vatandaş intihar ederek yaşamına son verdi. Avrupa Birliği ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz ve bağlı olarak gelişen ruh sağlığı sorunlarını Üsküdar Üniversitesi Nöropsikiyatri Sağlı, Uygulama ve Araştırma Merkezi Etiler Polikliniği’nden Dr. Özlem Mestçioğlu Gökmoğol TVNET’te değerlendirdi. Ahmet Rıfat Albuz’un sunduğu “Atlas” programına katılan Dr. Gökmoğol intihar vakalarının görülmesinin beklendiğini söyleyerek yetkilileri göreve çağırdı. Ekonominin düzeltilmesiyle intihar vakalarının önüne geçilemeyeceğini vurgulayan Gökmoğol, önemli olan olay yaşanmadan ruhsal iyileştirmelerin yapılması olduğunun altını çizdi. Dr. Gökmoğol; Ani gelişen yoksulluğun ve ekonomik kayıpların kişinin psikoloji üzerinde olumsuz etkiler gösterir. Depresyonda çok önemli bir etken ekonomik kayıplar. İnsanlar, çaresiz oldukları için intiharı çözüm görüyor. Ruh sağlığını düzeltmeye yönelik bir şeyler yapılmalı. Ekonomik düzeltmeler yeterli olmuyor çoğu zaman. Ruh sağlığı bozulmadan önlemler almalı. Kişinin ruh sağlığını güçlendirici çalışmalar yapılmalı. Stresle başa çıkmayı öğrenmeli bireyler.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:06 Nisan 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.