Atasoy Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı oldu

Prof.Dr. Sevil Atasoy, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı oldu.

Prof.Dr. Sevil Atasoy, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı oldu.

sevilatasoyBirleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu eski Başkanı ve Adli Bilimler Uzmanı Prof.Dr. Sevil Atasoy, Üsküdar Üniversitesi’nde Rektör Prof.Dr. Nevzat Tarhan’ın yardımcılığı görevine atandı. Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu eski Başkanı ve Adli Bilimler Uzmanı, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Danışmanlığı’nı yürüten, aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi Şiddet ve Suçla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi (ŞİDAM) Müdürü de olan Prof.Dr. Sevil Atasoy, genel uygulama, eğitim, öğretim ve yönetim süreçleri, hizmet ve tanıtım faaliyetleri ve sosyal etkinliklerden sorumlu olacak.

Prof.Dr. Sevil Atasoy

Prof. Dr. Sevil Atasoy 1949’da, İstanbul’da doğdu. Alman Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi’nden mezun oldu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı’nda biyokimya alanında uzmanlık ve tıp bilimleri doktorası yaptı, aynı dalda doçent ve profesör oldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı’ndaki öğretim üyeliğinin yanı sıra, 1980-1993 arasında Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Kimyasal Tahliller İhtisas Dairesi başkanlığını, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nün 1987-2005 yılları arasında müdürlüğünü yürüttü, biyokimya, kriminalistik ve kriminolojinin farklı  alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri verdi, tez danışmanlığı yaptı ve 2009’a kadar İstanbul Üniversite’sindeki öğretim üyeliğini sürdürdü. BM Suç ve Uyuşturucu Ofisi UNODC, BM Narkotik Komisyonu CND, Avrupa Konseyi Pompidou Grubu, T.C. İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının farklı komisyonlarında görev yaptı. 2005-2009 arası, Hürriyet gazetesinde “Delil Avcısı” adlı sayfada haftalık adli bilim yazıları kaleme aldı, CNNTürk’te Suç ve Delil, HaberTürk’te Acayip İşler tartışma programlarını yaptı, Kanal D’de Okan Bayülgen’le birlikte sunduğu Muhabbet Kralı programı İsmail Cem En İyi Talkshow Programı ödülünü kazandı. Yine Kanal D’de, Kanıt adlı yüz bölüm süren polisiye dizinin konsept sahibi ve hikaye danışmanlığı ile sunuculuğunu üstlendi. Cardozo Hukuk Fakültesi’nde (New York) başlatılan Mağduriyet Projesi’nin Türkiye yürütücüsü, Kanıt Danışmanlık Tic. Ltd.  Şirketi ve onun yayın organı kriminal haber portalı khaber.com.tr’nin ortağı olan Sevil Atasoy’un, Doğan Kitap’tan yayınlanan “Labirent”, “Bu Ayak İzi Senin Dr. Watson”, “Karanlığa Yolculuk”, “Her Çikolata Yenmez”, “Kusursuz Cinayet Yoktur” ve “Yeraltındaki Melekler – Yerüstündeki Şeytanlar adlı popüler adli bilim kitapları bulunmaktadır. 2005-2010 arasında Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) üyeliği yapan Atasoy ve kurulun başkanlığını üstlendi. Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışman’lığının yanı sıra Şiddet ve Suçla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğünü de yürüten Prof. Dr. Sevil Atasoy görevine Rektör Yardımcısı olarak devam ediyor.

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Kasım 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.