Atalarımız ‘uyanık’ çıktı

Amerikalı bilim insanlarının yaptığı bir araştırma, atalarımızın bizden daha az uyuduğunu ortaya koydu.

Sonuçları ‘Current Biology’ dergisinde yayınlanan araştırmada, Amerikalı bilim insanları, Afrika ve Güney Amerika’da yaşam tarzları eski avcı toplayıcılara benzeyen bugünkü toplumların uyku yapılarını inceledi.

6 saat uyuyorlarmışTanzanya’nın Hadza, Namibya’nın San ve Bolivya’nın Tsimane kabilelerinden gönüllü 98 kişinin uyku sürelerini özel saatlerle 1165 gece boyunca gözlemleyen araştırmacılar, bu kişilerin her gece ortalama 6 saat 25 dakika uyuduğunu tespit etti.

Öte yandan, ABD’de yapılan geniş çaplı anket, katılımcıların çoğunun günde 7 saat uyuduğunu gösterdi. Araştırma aynı zamanda uyku modellerinin şekillenmesinde hava sıcaklığının ışıktan daha fazla rol oynadığını ortaya koydu. Çoğu kişinin güneş doğduktan sonra ortalama 3 saat 30 dakika daha uyuduğu kaydedildi.

A.A

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:19 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.