Astımlı çocuklar için tatil önerileri

Astımlı çocuklar için en ideal tatil seçeneğini deniz kenarı oluşturuyor. İşte Astım hastaları için tatil önerileri.

Bol bol tuzlu suda yüzmek ve tuzlu su buharı solumak tüm havayollarına ilaç gibi geliyor. Ancak, havuz açık alanda bile olsa, aşırı sıcak havalarda buharlaşan klorun kimyasal yapısı, astım hastalarının ataklarını tetikleyebiliyor.

Uzmanlar,  astım hastalığının tekrarlayan bronş daralmasıyla seyreden kronik bir akciğer hastalığı olduğunu, alerjik olabildiği gibi alerji dışı nedenlerden de kaynaklanabildiğini belirtiyor. Çocuk hastalarının çoğunun, alerjik astım olduğuna dikkat çenen uzmanlar, bu nedenle çocuklarda astım ve alerjik bronşitin eş anlamlı olarak kullanıldığını söylüyor. Hem alerjik hem de alerjik olmayan astımda, bronşlarda oluşan hassasiyetin dış etkenlere bağlı geliştiğine, sigara dumanı, kimyasal kokular, küf, hava kirliliği gibi etkenlerin astımlı bireyde öksürük, hırıltı, nefes darlığı gibi şikayetlerin alevlenmesine neden olduğuna vurgu yapıyor.

TATİLE GİDERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Uzmanlar, kısa süreliğine de olsa evimiz olarak kullanacağımız konaklama alanlarına dikkat çekiyor. Özellikle astımlı çocukların %90'ının ev tozuna karşı alerjisi olduğunu, tozun da en çok halıda biriktiğini göz önünde bulundurulması gerektiğini, konaklama yapılacak mekanın halı kaplı olmamasına özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Astımlı kişilerin özel eşyalarını da tatile yanında getirmesinin önemli olduğunu, anti alerjik yatak kılıfı gibi özel eşyaların kullanımına tatil süresince devam edilmesinin, olası olumsuz durumları engelleyeceğini belirtiyor.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Temmuz 2014Yayınlanma Tarihi:11 Temmuz 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.