Aşı Sonrası 300'den Fazla Kalp İltihabı Vakası

ABD'de 20 milyondan fazla ergen ve genç yetişkin aşılanmıştır. Nadir olmasına rağmen, 300 vaka yaş grubu için beklenenden daha yüksektir. CDC, Aşı Sonrası 300'den Fazla Kalp İltihabı Vakasını Raporladı.

CDC direktörü Rochelle Walensky, Perşembe günü Beyaz Saray COVID-19 Müdahale Ekibi brifingi sırasında CDC'ye COVID-19 aşısı sonrasında gençlerde 300'den fazla kalp iltihabı vakası bildirildiğini söyledi.

CDC'nin Bağışıklama Uygulamaları Danışma Komitesi olarak adlandırılan bağımsız aşı danışma grubu, miyokardit ve perikardit vakaları hakkında konuşmak için Cuma günü acil bir toplantı yapacaktı. Reuters'e göre, Başkan Joe Biden, Juneteenth'i federal tatil ilan eden ve bu yıl Cuma günü gözlemlenecek bir yasa tasarısını imzaladıktan sonra Perşembe günü geç saatlerde toplantı ertelendi.

23-25 ​​Haziran tarihlerinde düzenli olarak planlanan toplantısında komite, en son araştırma ve güvenlik verilerinin yanı sıra kalp iltihabı vakaları ile Pfizer ve Moderna aşıları arasındaki potansiyel bağlantıyı tartışacak. Ancak NBC News, grubun mevcut COVID-19 aşı önerilerinde herhangi bir değişiklik yapmasının beklenmediğini bildirdi.

Mayıs ayı sonlarında CDC, COVID-19 aşılamasından sonra nadir görülen miyokardit raporlarını izlemeye başladı. Vakalar erkeklerde kadınlardan daha yaygın görünüyordu ve Pfizer ve Moderna aşılarının ikinci dozundan sonra daha sık ortaya çıktı.

NBC News'in bildirdiğine göre, CDC doktorlardan aşılamadan sonra miyokardit veya perikardit semptomları olan hastaları aramalarını ve bildirmelerini istedi. Semptomlar ateş, yorgunluk, göğüs ağrısı ve nefes darlığını içerir. Çoğu vaka şimdiye kadar hafif olmuştur.

CDC direktörü Walensky, Perşembe günkü Beyaz Saray COVID-19 Müdahale Ekibi brifinginde “Büyük çoğunluk dinlenme ve destekleyici bakımla tamamen çözüldü” dedi.

Güvenliği yaptığımız her şeyin merkezinde tutmak için devam eden çabalarımızın bir başka göstergesi olan bu önemli tartışmayı duymayı dört gözle bekliyorum" dedi.

WEBMD


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:22 Haziran 2021

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.