‘Artık’ yiyecekleri çöpe atamayacaklar!

Fransa süpermarketlerin satılmamış yiyecekleri çöpe atmasını yasaklayan ilk ülke oldu.

Fransa Senatosu’nda oybirliğiyle kabul eden yasanın yürürlüğe girmesiyle, süpermarketler artan yiyecekleri artık yardım kuruluşlarına bağışlayacak.

Yoksullukla mücadele aktivistleri tarafından yiyecek israfının azaltılması amacıyla düzenlenen kampanyalar Fransa’da sonuç verdi. Aktivistler, Avrupa Birliği’ne üye diğer ülkelerin de Fransa’nın yolundan gideceğini umuyor.

Senato, süpermarketlerin yiyeceklere zarar vermemesi için bazı önlemler alınacağını açıkladı. Süpermarketlerin geçmişte insanların çöplerden toplamaması için ürünlerin üzerine çamaşır suyu döktüğü biliniyordu. Yeni kanuna göre, market sahiplerinin bir bağış kontratı imzalamaları gerekecek. Bu kontrat, artmış yiyeceklerin nasıl teslim edileceğini belirleyecek. Yasayı ihlal edenler 75 bin euro’ya (244 bin TL) kadar para cezasına çarptırılacak.

Yasa sadece 400 metrekareden büyük süpermarketlerde uygulanacak.

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:12 Şubat 2016Yayınlanma Tarihi:06 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.