Arkadaşsızlık depresyona sürüklemiyor, depresyon arkadaştan ediyor

Çocuklarda depresyonun uzun vadede arkadaşlık kurma ve mevcut arkadaşlığı korumayı olumsuz etkilediği bildirildi.

Çocuklarda depresyonun uzun vadede arkadaşlık kurma ve mevcut arkadaşlığı korumayı olumsuz etkilediği bildirildi.

Haber5Psikoloji dergisi Child Development'de sonuçları yayımlanan bir  araştırmaya göre, depresyona, sosyal iletişimdeki problemler neden olmuyor,  aksine depresyon nedeniyle insanların sosyal iletişimi zayıflıyor.

DEPRESYONLA İLGİLİ HER ŞEY...

Amerikalı bilim adamlarının 4. sınıf öğrencileri arasında yaptığı ve üç  yıl süren araştırmada, depresyon belirtileri gösteren çocuklarla  çevresindekilerin daha fazla alay ettiği, bir süre sonra da o çocuğun giderek  daha az sevildiği ortaya çıktı.

ÇOCUKLUK DEPRESYONU İLE İLGİLİ BİLGİ ALIN

Depresif çocukların bu yaklaşım nedeniyle ya kendisini tamamen geri  çekerek temastan kaçındığını ya da alaya alındığı ortamda kalmaya çalıştığını  belirten uzmanlar, her iki durumun da çocuğun uzun vadede yaşıtlarıyla sağlıklı  bir ilişki kurmasını engellediğini kaydetti. Uzmanlar, özellikle, yaşıtlarıyla ilişkilere çok önem veren ön ergenlik  çağındaki çocukların gelişimi açısından bu durumun tehlike oluşturabileceğini  ifade etti.  REUTERS

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Şubat 2012Yayınlanma Tarihi:10 Şubat 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.