Arabaya binmekten korkuyorum

Tansiyon hastasıyım. Küçük arabaya binmekten çok korkuyorum. Yoldan gözümü ayıramıyorum. Evden çıkmak istemiyorum.

SORU

Evli bir erkeğe aşık oldum. 4 yıldır birlikteyiz. Ama onun evli olması ve bana bir gelecek veremeyecek olması beni çok üzüyor. Ama ondan vazgeçemiyorum. O benim hayatımdaki en güzel şey olsa da bir geleceğimiz olmayacağı düşüncesi beni kilitliyor.  Bende adeta takıntı halini aldı. Ondan nasıl vazgeçerim?

CEVAP Böyle durumlarda çözümün anahtarı belki de yazılanlardadır. “Bende adeta takıntı halini aldı.” cümlesi bu ilişkinin niteliği açısından önemlidir. İki tarafın da bu ilişkinin geleceğinin olmadığını bilmesi, karşı tarafın evli olması bu ilişkiyi baştan çıkmaza sokmuştur. Bu tür ilişkilerde taraflar çoğu zaman gerçek özelliklerini değil, istenen ve beklenen özellikleri ortaya koyar. Şu anda ilişkiden dolayı mutlu olunabilir, fakat yukarıdaki nedenlerle sonu yok. Bu durumda ilişkiyi hemen bitirip işe ve günlük yaşama odaklanmak, bu düş durumundan uzaklaşmak, yeni bir ilişki için acele etmemek gerekir.

SORU Kas ağrılarım var uyku kalitem düşük doktorlar yumuşak kas romatizması tanısı koydular. Tedavi için de ilaç verdiler. İlacı içtiğim dönemlerde çok iyiyim ancak zamanla ilacın dozu az geldi. İlacın dozunu arttırdık buda beni kaygılandırıyor, beni korku sardı. CEVAP Yumuşak kas romatizması olarak bilinen hastalık fibromiyaljidir. Fibromiyaljide ruhsal etkenler de önemli rol oynayabilir ve çeşitli ilaçlarla birlikte antidepresanlar da kullanılır. Bu ilaçlar bağımlılık yapmaz. Bu nedenle dozun artırılmasını ilacın dozunun az gelmesine bağlamak pek doğru olmaz, fibromiyaljiyi ortaya çıkaran ve artıran nedenleri gözden geçirmek gerekir. İlaçları ve dozun artırılmasının nedenlerini doktorunuzla konuşursanız, açıklayıcı bilgi verecektir.

SORU Tansiyon hastasıyım. Küçük arabaya binmekten çok korkuyorum. Yoldan gözümü ayıramıyorum. Evden çıkmak istemiyorum.

CEVAP Tansiyon hastası olmakla küçük arabaya binmekten korkma arasında bir ilişkinin olduğu düşünülmez. Belirtilerin tümü birden göz önüne alınınca, daha çok anksiyete ile ilgili olduğu düşünülebilir. Genel olarak anksiyete ve agorafobi yönlerinden durumun değerlendirilmesi için bir ruh hekimiyle görüşülmesi uygun olur.

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

ARABAYA BİNMEKTEN KORKUYORUM

ŞİDDETLİ GELECEK KAYGIM VAR

ALDATILIYORUM HAYATTAN ZEVK ALMIYORUM

EVLİLİK TAKINTIM VAR

UYKUMDAN ÇOK SİNİRLİ UYANIYORUM

KONUŞURKEN NE DİYECEĞİMİ UNUTUYORUM

EBEYİM VE CİNSELLİKTEN SOĞUDUM

EŞİM ANA KUZUSU

OKULDA MELEK EVDE CANAVAR

YANLIŞ BİR İNSANA AŞIĞIM

DELİRMEKTEN KORKUYORUM

EŞİM İKİNCİ BİR ŞANS İSTİYOR

BİLDİĞİM DOĞRULARDAN ŞÜPHE EDİYORUM

HER ŞEYİ UNUTUR OLDUM

KIZIMLA İLETİŞİM KURAMIYORUM

EVLİ BİR ADAMLA BERABERİM

YAŞÇA BÜYÜK BİRİNE AŞIK OLDUM

SİNİRLERİME HAKİM OLAMIYORUM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Ocak 2024Yayınlanma Tarihi:12 Kasım 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.