Antidepresanda çocuk paniği

Dünya Sağlık Örgütü, dünyada çocuklar arasında antidepresan kullanımında artışın endişe verici olduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyada çocuklar arasında antidepresan kullanımındaki artışın endişe verici olduğunu kaydetti. "European Journal of Neuropsychopharmacology" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, çocuklarda antidepresan kullanımı kayda değer düzeyde arttı.

Buna göre, 2005-2012 yıllarında çocuklarda antidepresan kullanımı İngiltere'de yüzde 54, Danimarka'da yüzde 60, Almanya'da yüzde 49, ABD'de yüzde 26 ve Hollanda'da yüzde 17 oranında yükseldi.

DSÖ'nün akıl sağlığından sorumlu yöneticisi Şekhar Saxena, araştırmanın sonuçlarını "endişe verici" sözleriyle değerlendirdi. Doktorların gençlere gereksiz antidepresan tedavisi uygulama ihtimali ile antidepresanların yol açabileceği hasara dikkati çeken Saxena, DSÖ'nün, 18 yaşından küçüklerin kullanmasına izin verilmeyen ilaçların reçetesiz veriliyor olabileceğinden de kaygı duyduğunu söyledi.

Saxena, "Bunlar, gençler üzeninde denenmeyen, gençlerde yaygın kullanımının haklı gösterilemeyeceği ilaçlar" dedi.

BBC


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Eylül 2016Yayınlanma Tarihi:09 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.