Anneler! Çocuğunuzu mutlu yetiştirmek istiyorsanız...

Üsküdar Üniversitesi ve NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi’nin birlikte düzenlediği Multidisipliner Eğitim Toplantıları devam ediyor. Her hafta farklı konuların ele alınıp bilimsel veriler ışığında tartışıldığı toplantıların bu hafta gündeminde 'Kendilik Bozuklukları ve nörobiyoloji' konuşuldu.

NPİstanbul Hastanesi Rasim Adasal Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda  Uzm. Dr. Tahir Özakkaş Kendilik Bozuklukları ve nörobiyolojiyi anlattı...

ANNE-ÇOCUK İLİŞKİSİ

Uzm. Dr. Tahir Özakkaş, narsistlik kişilik bozukluklarının detaylarını çeşitli kuramlar üzerinden anlattı. Gözleme dayalı çalışmayla deneye bağlı çalışmalardan anne çocuk üzerine örnekler veren Uzm. Dr. Özakkaş, anne çocuk ilişkisinin önemine dikkat çekti.

Çocuğun kendilik gelişiminin beyin gelişimiyle doğru orantılı olduğunu, anneyle olan ilişkinin engellenmesinin kişilik bozukluklarına neden olabildiğini açıkladı.

ÇOCUK GELİŞİMİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLER

Uzm. Dr. Tahir Özakkaş, anne çocuk ilişkisi hakkında çok çarpıcı örnekler vererek, insan beyninin sosyal bir beyin olduğunu özellikle çocuklarda annenin sevgisinin çok önemli olduğuna ve çocuğun gelişiminde çok önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

BEBEK DOĞARKEN ANNEYE KARŞI İLGİLİ DOĞUYOR

'Anne duygusal olarak kendini tamir ediyorsa, bu çocuğa da geçer ve normal bir süreç yürütülür. Çocuğun anneyle konuşabilmesi için 2 yıllık bir süreç var. Bebek daha yaratılışta anneye karşı ilgili doğuyor.' dedi.

BORDERLINE HASTALIKLARINDA GEÇMİŞİN ÇOK ETKİSİ VAR

Annenin konuşması bebeğe konuşmadır mantığı yoktur ama sesi duygu yüklüdür. Çocuk bunu taklit eder ve gelişir. Annenin çocukla oyun oynaması, beden posteri de çok önemlidir çocuğun gelişiminde. Borderline hastalıklarında kişinin çocukluğunda annesiyle kurduğu ilişkide problemler olduğu gözlenmektedir.

En kıymetli şey anne çocuk arasındaki duygusal paylaşımdır. Bu eksik kaldığında çocuğun kişilik yapısında eksiklikler olur. Anne çocuğunu kucaklayıp sevdiğinde o çocuk duygu anlamında sağlıklı ve normal oluyor.

Konuşmanın ardından Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Uzm. Dr. Tahir Özakkaş' teşekkür plaketi takdim etti.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:23 Kasım 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.