Anne sevgisiyle hayata tutunuyor

Konya'da doğuştan kas hastalığı nedeniyle solunum cihazına bağlı yaşayan iki yaşındaki Umut, özel mamasını da karnından enjektörle alıyor.

Konya'da doğuştan kas hastalığı nedeniyle solunum cihazına bağlı yaşayan iki yaşındaki Umut, özel mamasını da karnından enjektörle alıyor.

umutanneKonya'da doğuştan kas hastalığı nedeniyle solunum cihazına bağlanan iki yaşındaki Umut, özel mamasını da karnından enjektörle alarak hayata tutunuyor. Anne Hümeyra Erdoğan (26), hastane odasında yaşam mücadelesini sürdüren iki yaşındaki oğlu Umut'un bir an olsun yanından ayrılmıyor. Genç kadın oğluna "Umut" ismini vermiş, çünkü hayattan hep bir beklentisi, hayalleri olsun diye... Doğuştan kas hastası olan küçük Umut'un tek isteği ise hayatta kalabilmek... Boğazından açılan nefes borusundan bağlandığı solunum cihazıyla yaşamını sürdüren Umut, yutma fonksiyonu gelişmediğinden karnına, mideyle cildi birleştirilen delik açılmış. Umut, karnından enjektör yardımıyla özel mamasını alıyor. Doğduğundan bu yana yaşamını bu şekilde sürdüren çocuğun hayattaki en büyük destekçisi olan annesi Hümeyra'yı mutlu eden tek şey ise artık oğlunun "anne" diyebiliyor olması. Umut, tüm olumsuzluklara rağmen çevresine tepki vermeye de başladı. Anne Hümeyra, solunum cihazı çıkmasın, boğazına balgam birikip ölmesin diye oğlunun sürekli başında duruyor.

UMUT, ONLAR İÇİN ÖZEL BİR ÇOCUK

Hümeyra Erdoğan, kalça çıkığı şüphesiyle gittikleri hastanede oğluna kas hastalığı teşhisi konulduğunu söyledi. Umut'un rahatsızlığından dolayı zor günler yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, "Umut dünyaya geldikten sonra yaşamımızı hastanede geçiriyoruz. Enfeksiyon kapmaması için çabalıyoruz. Sürekli hastaneye kontrole gelip gidiyoruz. Gece gündüz yanında duruyor, başucundan ayrılmıyorum. Umut'u yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu. Umut'un kendileri için çok değerli ve özel bir çocuk olduğunu dile getiren Erdoğan, her şeye oğlunun yaşam mücadelesine katkıda bulunmak için katlandığını vurguladı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sevgi Pekcan da kas hastalığı nedeniyle vücudunu kullanamayan Umut'un, söylenenleri anladığını aktardı. Küçük çocuğun solunum cihazıyla yaşamını sürdürmek zorunda olduğunu anlatan Pekcan, şunları kaydetti: "Umut, artık gülüyor. Verilen tedaviyle yaşam standardını yükseltmeye çalışıyoruz. Genç anne, oğlu için gece gündüz sürekli ayakta. Bu tür çocuklar sevgiye biraz daha fazla ihtiyaç duyuyor. Aileler cihaza bağlanmasını ve vücutlarında delik olmasını istemedikleri zaman, çocuklarının ömürlerini kısaltıp daha fazla acı çekmelerine neden olduklarının farkına varmalılar." A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Haziran 2013Yayınlanma Tarihi:13 Haziran 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.