AMERİKALILAR İNTERNETE İLGİSİZ

A.A

ABD'de, vatandaşların yüzde 30'u hiçbir yerde internet kullanmayarak, dünyayla sanal ortamda buluşmayı reddediyor.

Bunda Amerikalıların evlerinde bilgisayar bulunmamasının önemli bir etken olduğu düşünülürken, kentlerde oturanların üçte ikisinin, kırsaldakilerin ise yarısının evinde internet bağlantısı bulunuyor.

ABD Ticaret Bakanlığına bağlı Ulusal Telekomünikasyon ve Enformasyon İdaresi (NTIA), kendileri ve Nüfus Sayımı İdaresince yürütülen, ülkedeki internet kullanımını ortaya çıkarmak için 50 binden fazla hane halkı üzerinde yapılan araştırmaya dayanarak yeni bir rapor hazırladı.

Rapora göre, ülkede, evlerde geniş bantlı internet kullanımı 2007 yılından bu yana arttı. 2007 yılında evlerin yüzde 51'inde geniş bantlı internet bağlantısı varken, bu oran 2009 yılında yüzde 64'e çıktı.

Yine de hala ülkede, evlerinden "online" olmayan çok sayıda kişi bulunuyor. Evlerine internet bağlatmayanların gerekçelerine bakıldığında ise yüzde 38'lik kesim ihtiyaç duymadığını, yüzde 28'lik kesim ise pahalı bulduğunu söylüyor.

Ankete göre, Amerikalıların yüzde 30'u hiçbir yerde internet kullanmadığını belirtiyor.

KIRSALDAKİLERİN YARISININ İNTERNETİ YOK

İnternet kullanımı gelir ve yerleşim yerine göre de değişiyor. Düşük gelirlilerde internete ulaşım hala diğerlerine göre daha az ve aradaki açık hala belirgin seyrediyor.

İnternet kullanımında kent ve kırsal ayrımı da bir dereceye kadar azaltılmış olsa da ABD'de internet kullanımı hala kırsalda istenilen seviyeye çıkmış görünmüyor. 2009 yılı verilerine göre, kentlerde oturanların üçte ikisi evinde internet kullanırken, bu oran, kırsal bölgelerde yaşayanlarda yüzde 54'e düşüyor.

Yine de kırsal bölgelerde 2007'deki internet kullanımının 39 seviyesinde olduğu düşünüldüğünde, bu bölgelerde de dünyayla sanal ortamda bağlantı kurmaya ilginin arttığı görülüyor. Ancak kırsal bölgelerde, geniş bantlı internet olanağında eksiklik olmasının, bu bölgelerdeki internet kullanımı oranlarını etkileyen önemli bir faktör olduğu belirtiliyor.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:21 Şubat 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.