ALS hastalığına neden olan gen bulundu

Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına neden olan gen bulundu.

İtalyan ve Amerikalı bilimadamları,  Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına neden olan geni bularak, tedavi  edilmeyi bekleyen yüzbinlerce hastaya umut verici bir araştırmaya imza attı.

Il Giornale gazetesinde yayımlanan habere göre, bilimadamları, 10 yıllık  bir araştırmanın sonunda hastalığın nedeninin, "c9orf72" adlı genin mutasyonu  olduğunu tespit etti. İtalya'daki Molinette ve Sant'Anna hastanelerinin moleküler genetik  laboratuvarları, Roma Katolik Üniversitesi'nde görev yapan araştırmacılar ve  Cagliari Üniversitesi'nin ALS merkezinin işbirliğiyle ABD'deki Bethesda Ulusal  Sağlık Enstütüleri laboratuvarlarında gerçekleştirilen araştırmaya göre, DNA  diziliminde değişikliğe neden olan mutasyon, gerek sprodikal gerekse ailesel  ALS'nin de sorumlusu. Daha önce hastalığın en önemli nedeninin "Sod1" geni olduğunun  düşünüldüğünü vurgulayan bilimadamları, bambaşka bir sonuca işaret eden  keşiflerinin, bir tedavi yöntemi geliştirilmesi açısından "tarihi önem  taşıdığını" söyledi.

REUTERS


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:23 Eylül 2011Yayınlanma Tarihi:24 Eylül 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.