Aldatmanın bir zararı daha

Seks kalp krizine neden olmuyor ama... Cinsellikle ilgili her gün farklı bir mit duyarız. Hala birçok şeyi açıkça konuşamadığımız için bir kısmı da yanlıştır.

Geçtiğimiz ay American College of Cardiology tarafından yayınlanan bilimsel makalede Alman araştırmacılar 500'den fazla kalp krizi vakasını inceledi ve seksin kalp krizine neden olmadığını ortaya koydu.

Uzmanların yaptığı çalışmaya göre 100 kalp krizi, inme ve kalp hastası vakası incelendi ve hiçbirinin seks ile bağlantısı olmadığı ortaya çıktı.

ALDATMA KALP KRİZİNE NEDEN OLUYOR

Ancak 2012 yılında yapılan başka bir araştırma olayın farklı bir boyutunu gösterdi. Seks kalp krizine neden olmuyor ama bu sevgilinizi ya da eşinizle yapıyorsanız. Ortada bir aldatma varsa kalp krizi riski artıyor.

Journal of Sexual Medicine'de yayınlanan makalede eşini aldattığı kişi ile seks yaparken ani kalp durmasının görüldüğü açıklandı.

AFP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:15 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.