Akıllı telefon hayat kurtardı

İngiltere'de bir anne, akıllı telefon sayesinde çocuğunun hayatını kurtardı.

İngiltere'de bir anne, akıllı telefon sayesinde çocuğunun hayatını kurtardı. akillitelefonİngiltere’de yaşayan Stacey Sutherland, akıllı telefonla çektiği aile fotoğraflarına bakarken, 20 aylık çocuğu Zak’in hayatını kurtardı.

The Mirror’da yer alan habere göre; Sutherland, dört çocuğuna ait fotoğraflara bakarken, en küçükleri olan Zak’in gözbebeğinin beyaz olduğunu fark etti. Bunun üzerine doktora başvurdu. Ve minik Zak’e beş yaş altı çocuklarda görülen, nadir bir göz kanseri çeşidi olan “retinoblastom” teşhisi koyuldu. Sutherland yaşadığı durumu şöyle anlattı: “Sol gözünde parlayan, beyaz bir nokta olduğunu fark ettik. Diğer belirtileri araştırdım, çünkü gözünde seğirme de vardı. Bir şeylerin yanlış olduğunu anladım.” Aile, Zak’in gözündeki seğirmeyi başta fark etmiş, fakat fotoğrafları iPhone’la çektikten sonra Sutherland, hemen hastaneden randevu almış. “Herkes bizi tebrik etti” diyen Sutherland, şunları söyledi: “İlk randevumuza gittiğimizde, bu kadar küçük tümörü normalde fark edemediklerini söylediler. Zak’i kontrole götürmek için bekleseydik, çok farklı bir hikâyeyle karşılabilirdik.” Zak şimdilerde gözündeki tümörün küçülmesi için lazer ve ağır bir kemoterapi tedavisi görüyor. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Mayıs 2015Yayınlanma Tarihi:20 Mayıs 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.