Ağrılar depresyona neden oluyor!

Bel ve boyun ağrısının, kişinin fiziksel ve psikolojik durumunu etkileyerek günlük fonksiyonlarını da oldukça kısıtlamakta olduğunu belirten uzmanlar, hayat kalitesini oldukça düşüren bu ağrıların kişinin sosyal hayatını da olumsuz yönde etkilemekte olduğunu söyledi.

"KENDİLERİNİ GÜVENSİZ HİSSEDEBİLİRLER"

Sürekli ızdırap verici ağrılarla hayatını sürdürmeye çalışan kişilerin artık hiçbir şeyden keyif almamaya, mutsuz ve karamsar bir ruh hali içinde hayatına devam ettiğini ifade eden uzmanlar, birçok aktivitelerde de isteksizlik yaşayabilecekleri için sosyal çevresinde de kopukluklar oluşabileceğini açıkladı. Kronik ağrının sinirlilik-gerginlik, uyku bozuklukları, tükenmişlik hisleri, kişinin dikkatinin bedenine yönelmesi, cinsel isteksizlik, hareketlerde yavaşlama, sosyal olarak içe kapanma gibi belirtilere yol açtığına dikkat çeken Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, "Bu kişiler kendilerini güvensiz hissedebilir ve kronik ağrı davranışı sergilemeye başlayabilirler. Depresyon, kronik ağrıdan dolayı acı çeken insanların karşılaştığı en yaygın psikolojik sorunlardan biridir ve çoğunlukla hastanın durumunu ve tedavisini zorlaştırır. Sonuç olarak ideal bir tedavi yaklaşımı, kişinin kronik ağrı ve depresyondan etkilenen bütün yaşam alanlarına hitap eder" diye konuştu.

"DOĞRU TEŞHİS VE TEDAVİ ŞART!"

Ağrılardan kaynaklı depresif ruh halinin iyileşme sürecini de olumsuz etkilediğini önemle vurgulayan Şahabettinoğlu, bel ve boyun ağrısı çekenlerin hiç vakit kaybetmeden bir uzman doktora gidip muayene olmalarında fayda olacağını söyledi. Yapılan detaylı muayene sonucunda doğru teşhis ve doğru tedavi ile bu ağrılarınızdan kurtulunabileceğini belirten Şahabettinoğlu, "Başta manipülasyon yani elle tedavi olmak üzere bel ve boyun fıtıklarında fizik tedavileri oldukça başarılı sonuçlar verir. Bel ve boyun fıtığı hastaları yüzde 98'inin ameliyatsız elle tedavi edilerek iyileşebilir. Bel ağrısı mevcutsa ve bu ağrı bacağa vuruyorsa bel fıtığı, boyun ağrısı varsa ve bu ağrı da kollara ve ellere vuruyorsa boyun fıtığı olabilme ihtimali çok yüksektir. Hastalığın durumuna göre aletli fizik tedavi, ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, enjeksiyonlar ve manipülasyon (elle tedavi) yöntemlerinden bir veya birkaçının uygulanabilir" dedi.

MİLLİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:07 Aralık 2015Yayınlanma Tarihi:27 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.