Ağlayan bebeği yatıştırmanın 7 yolu

Bebeğiniz her uykudan önce beş on dakika ağlıyorsa bunu dert etmeyin! İşte bebeğinizi yatıştırmanın 7 yolu.

Bebeğiniz her uykudan önce beş on dakika ağlıyorsa bunu dert etmeyin! İşte bebeğinizi yatıştırmanın 7 yolu.

aglayanbebekYeni anne babalar bebeklerinin neden ağladıklarını anlamakta ve onu sakinleştirmekte güçlük çekerler. “Bazı bebekler yorgunluktan veya uyumaya çalışırken ağlarlar. Bebeğiniz her uykudan önce beş on dakika ağlıyorsa bunu dert etmeyin” diyen Op. Dr. Mustafa N. Alihanoğlu, ağlayan bebeği yatıştırmanın 7 yolunu sıraladı.

AY AY BEBEK GELİŞİMİ

Her beş bebekten dördü günde 15 dakika -1 saat arası nedensiz bir şekilde ağlar. Bu ağlamalar kolik ağlamalarında olduğu gibi genelde akşamları olur. Bunun nedeni bebeğin etrafındaki koşuşturmanın akşam saatlerinde artması olabilir ya da gün boyunca değişik görüntüler, sesler, kokular ve çevresindeki uyaranlarla meşgul olan bebek, akşam ağlayarak günün yorgunluğunu atmaya çalışıyordur. Daha önce pek ağlamayan bebekte görülen ani ağlama krizi, diş çıkmasına veya hastalığa işaret edebilir. Bebeğinizin hasta olduğuna işaret edebilecek başka bir belirti olup olmadığını kontrol edip yolunda gitmeyen bir şey varsa doktorunuzu arayabilirsiniz.

AĞLAYAN BEBEĞİ SAKİNLEŞTİRME YOLLARI Bebeğin ağlaması ile ilgili en önemli nokta, ona hemen ve telaşsızca yanıt vermenizdir. Bebeği kendi halinde ağlamaya bırakırsanız daha da hırçınlaşır ve ağlaması yoğunlaşır. Peki, ağlayan bebeği yatıştırmak için neler yapılmalı?

ONU BESLEYİN

İlk aylarda ağlamanın başlıca nedeni açlıktır. Bu nedenle meme ya da biberonla beslemeniz (gece gündüz durmadan beslemeniz gerekse bile) onu yatıştıracaktır.

KUCAĞINIZA ALIN

Özellikle ilk aylarda yalnız kucağınıza almak bile onu yatıştırabilir. Gerek duyduğu sevgi dolu bir dokunuş olabilir. Başını omzunuza yaslayarak ya da yüzü yere bakacak şekilde kucağınıza aldığınızda bebeğiniz sakinleşiyorsa ağlama nedeni gaz da olabilir.

KUCAĞINIZDA SALLAYIN

Ritmik hareketler bebeği yatıştırır. Yakın çevrede çıkacağınız kısa bir gezintinin sarsıntıları da bebeğin sakinleşmesine yardımcı olabilir.

SARIP SARMALAYIN

Bebeğinizi bir şal ya da battaniyeye sarın. Bu yolla onun kendini güvende hissetmesini sağlayabilirsiniz (tabii sıcak havalar hariç).

SIRTINI SIVAZLAYIN

Karnını ya da sırtını sıvazlayıp hafif hafif vurun. Böylece gazı varsa onu çıkarmasına yardımcı olursunuz.

EMMESİ İÇİN BİR ŞEY VERİN

Hemen hemen bütün bebekler emmeye başlayınca ağlamayı bırakırlar.

DİKKATİNİ DAĞITIN

Bakacağı ilginç bir şey bazen bebeğinize neden ağladığını unutturabilir. Aklınızda olsun, parlak ve renkli şeyler bebeklerin ilgisini özellikle çeker. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Mayıs 2014Yayınlanma Tarihi:11 Mayıs 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.