Adli Bilimciler sınıfta kaldı

Adli Tıp Kurumu’nun, olayların aydınlatılmasında hayati önemi bulunan Kan Lekesi Model Analizi (KLMA) yöntemleri konusunda 132 kişiyle yaptığı araştırma-ankette, adli bilim uzmanlarının yüzde 53.7’sinin bu konuda eğitim almadığı ortaya çıktı.

Olay yerinde yapılan rutin fotoğraflama tekniklerinden yüzde 88.5’inin yeterli olmadığı, yüzde 34.3’ünün kan lekelerinin fotoğraflanması ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmadıkları anlaşıldı.

YETERSİZ EĞİTİM

Ankete katılan olay yerinde görevli adli bilimcilerin yüzde 56.3’ünün, kan lekesi ön tarama testleri ile ilgili olarak lisans ya da lisansüstü eğitimlerinde, teorik ya da pratik eğitim almadıkları tespit edildi. Kan lekesi ile karşılaştığındaki tutumu ile ilgili soruya ise bu konuda hiç eğitim almadıklarını belirtenlerin oranı yüzde 63 olurken, yüzde 22.8’i kendi bilgileri ile kan lekelerini yorumlamaya çalıştıklarını, yüzde 34.1’i bir bilene danıştıklarını, yüzde 16.4’ü ise kitap ve makalelerden yararlandıklarını belirttiler.

HÜRRİYET ANKARA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:12 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.