Adli bilimciler dersi olay yerinde işliyor

Üsküdar Üniversitesi adli bilimcileri suçu aydınlatmaya, suçluyu bulmaya yönelik yenilikler üretmeyi hız kesmeden sürdürüyor. Adli bilimler dersi olay yerinde işliyorlar.

Üsküdar Üniversitesi Adli Bilimler Bölümü, özel ya da resmi kriminal laboratuvarlarda görev yapacak, bilimsel araştırmalar yürütecek, yeni yöntem ve gereçler geliştirecek, bunları uygulamaya geçirecek profesyonellerin eğitimine devam ediyor. Bu yıl yeni binasına taşınan Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü öğrencileri en son teknoloji laboratuvarlarda alanında uzman isimlerden dersler alıyor.

Öğrencilere, başarılı bir soruşturmanın vazgeçilmez unsurlarından olan, adli fotoğrafı, olay yeri inceleme, delil toplama ve yeniden canlandırmanın teori ve pratiği özel laboratuvarlarda öğretiliyor.

İntihar, cinayet, kaza, cinsel saldırı ya da hırsızlık senaryolarıyla düzenlenen sahte olay yeri (mock crime scene) laboratuvarlarında lisanstan doktoraya her düzeyde adli bilim öğrencilerinin yanı sıra otopsi teknisyenleri de eğitim görüyor.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Nisan 2019Yayınlanma Tarihi:19 Nisan 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.