Açık uçlu sorularla avantaj yakalayabilirsiniz

Geçtiğimiz hafta başlayan 2017 LYS maratonu önümüzdeki hafta sonunda yapılacak üç oturumla sona erecek. Bu yıl ilk kez uygulanan açık uçlu soruların farklı özellikleri ölçtüğüne dikkat çeken uzmanlar, “Bu soruları doğru çözen öğrenciler puanlamalarında fark yaratabilir. Adayların bu sorulara zor gözüyle bakmak yerine mutlaka soruları okumaları önemli” tavsiyesinde bulundu.

10 Haziran Cumartesi günü LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı ve 11 Haziran Pazar günü LYS-1 matematik sınavının yapıldığını belirten Üsküdar Üniversitesi Tercih Danışmanı Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, “17 Haziran 2017 Cumartesi saat 10:00’da LYS-2 Fen Bilimleri sınavı; 14:00’te LYS-5 Yabancı Dil Sınavı ve 18 Haziran Pazar saat 10:00’da LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavları ile 2017 yılı sınav maratonunun tamamlanacağını söyledi.

TARTIŞMALI İKİ SORU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILMALI

Geride bıraktığımız sınavları değerlendiren Tözeniş, “LYS-4 ve LYS-1 sınavlarına baktığımızda genel olarak geçen yıla göre pek fazla değişiklik yok fakat tartışmalı sorular var. LYS-1 Matematik Sınavı’nda 2 sorunun müfredat dışı olduğu ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Eğer ÖSYM bununla ilgili bir açıklama yaparsa öğrenciler biraz daha rahatlayacak gibi. Tabi bu sorular iptal edilirse bu yıl gelen bir kuralla Matematik sınavı 80 değil 78 soru üzerinden değerlendirilmiş olacak. Aday arkadaşlarımın bu tartışmaları şimdilik bir kenara bırakıp önlerindeki sınavlara odaklanmaları gerekiyor” dedi.

MATEMATİK SORULARI BELİRLEYİCİ OLACAK

 

Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, şunları söyledi: “Adayların büyük kısmı matematik testinde zorlandığını ifade ediyor, bu da matematik sonuçlarının sınavda belirleyici olacağını gösteriyor. LYS-4 Sosyal Bilimler sınavında ise adaylar mantık sorularında zorlandıklarını belirttiler.” Daha detaylı değerlendirmeleri sonuçların açıklanacağı 11 Temmuz tarihinden itibaren yapabileceğiz.

AÇIK UÇLU SORULARI MUTLAKA OKUYUN

Açık uçlu soruların bu sınavlarda ilk kez uygulandığını ifade eden Tözeniş, “Açık uçlu sorularda 4 yanlışın bir doğruyu götürmemesi adaylar için rahatlatıcı oldu. Fakat açık uçlu sorular farklı özellikleri de ölçtüğünden bu soruları doğru çözen öğrenciler puanlamalarında fark yaratabilir. Adayların bu sorulara zor gözüyle hiç bakmamak yerine mutlaka soruları okumaları önemli.

Bu nedenle adayların morallerini yüksek tutarak 17-18 Haziran tarihinde yapılacak LYS-2, LYS-3 ve LYS-5 sınavlarına odaklanması gerekiyor” dedi.

YENİ KONU ÖĞRENMEK YERİNE BOL SORU ÇÖZÜN

Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, “Önümüzdeki bir hafta süresince eksik konularını tamamlayarak, bol bol deneme ve soru çözümü yapabilirler. Bu dönemde yeni konu öğrenmek yerine en iyi bilinen konular üzerinden giderek bilgileri pekiştirmek için soru çözümleri yapılması daha sağlıklı bir çalışma olur” tavsiyesinde bulundu.

DOĞRU TERCİH İÇİN UZMANA DANIŞIN

Sınavlar tamamlandıktan sonra adayları bir tercih döneminin beklendiğini belirten Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, “Sonuçların açıklanmasını beklemeden tercihleri ile ilgili çalışmaları başlatarak üniversitelere gidip detaylı bilgiler alabilirler” dedi.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:17 Haziran 2017Yayınlanma Tarihi:14 Haziran 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.