SEVGİ VE AŞK ÜZERİNE HERŞEY...

Şaban Özdemir (NPGRUP)

Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan aşk ve sevgiye ilişkin önemli ipuçları…Mutlaka okuyun…

 


İyi bir ilişkiyi aşk ve sevgi mi getiriyor yoksa aşk ve sevgiyle mi iyi bir ilişki gelişiyor…
Sağlıklı bir evlilik için hangisi önemli. Prof. Dr. Nevzat Tarhan anlatıyor…

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Timaş Yayınlarından okuyucusuyla buluşan "Evlilik Psikolojisi" kitabında sevgi ve aşk üzerine önemli değerlendirmelerde bulunuyor.

Rektör Tarhan kitabında;

"Bir filozof "Sevgi dünyayı döndüren güçtür" der. Eskiden "aşk-ı kimyevi" diye bir tabir vardı; maddeler arasındaki ilişkiler bile sevgiyle açıklanırdı. Eşler arasındaki çekim gücünün ana maddesi de sevgi ve aşktır.

Aşk ve sevgi evliliğin ya da ilişkinin nedeni gibi düşünülür hep. Aslında iyi ilişki varsa, eşler arasında aşk ve sevgi ortaya çıkar. Bu iki duygu iyi ilişkinin başlangıcı değil, sonucudur.

İLİŞKİ İYİYSE SEVGİ ÇOĞALIYOR

Evlilikte ideal olan hem sevginin, hem iyi ilişkinin beraber yürümesidir. İyi ilişki varsa sevgi çoğalır, yoksa azalır. Bu nedenle evlenecek kadın ve erkek arasında ilk başlangıçta nefretin ya da negatif duyguların olmaması birlikte yaşamaları için yeterlidir. Çiftlerin birbirleriyle ilgili ilk izlenimleri sıcak ve olumluysa sağlıklı bir evlilik ilişkisi zamanla ortaya çıkabilir.

GÖRÜCÜ USÜL EVLİLİĞİN SIRRI

Görücü usulünün yüz yıllardır başarılı olmasının sırrı da burada yatıyor aslında. Birbirlerini çok az tanıyan ama kanı ısınan kişilerin evlilikleri örnek evlilik olabiliyor.

Öte yandan birbirine âşık iki kişi, evlendikten altı ay sonra birbirlerinden nefret eder bir şekilde ayrılıyorlar.

Dolayısıyla eşler arası iletişimde çok önemli bir yere sahip olan aşk ve sevgi, evlilik için sebep değil ancak sonuçtur. Sevgi evliliğin başında da ortasında da sonunda da gerekli bir duygudur.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:05 Temmuz 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.