Hayattan kopuk çocuklar alerjik oluyor

Gereğinden fazla özen gösterilerek yetiştirilen bir çocuğun vücut yapısı ve bağışıklık sisteminin zayıfladığını vurgulayan Prof.Dr. Erdinç, bu tür çocukların alerjiye daha yatkın olduklarını söyledi.

İZMİR - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Münevver Erdinç, küçük yaşlardan itibaren sosyal hayattan uzak yetiştirilen çocukların bağışıklık sisteminin olumsuz etkilendiğini söyledi. Prof.Dr. Erdinç, “Çocukları gereğinden fazla ihtimam göstererek yetiştirmek, vücut yapısını ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açmakta. Bu çocuklar alerjiye daha yatkın oluyor” dedi.

Prof. Dr. Erdinç,, astım ve bazı allerjik hastalıkların çocuklarda yetişkinlerden daha fazla görüldüğünü vurguladı. Prof.Dr. Münevver Erdinç şunları söyledi:

"Vücuda solunum ve sindirim yoluyla giren veya deriye temas eden bazı maddelere karşı duyarlı kişilerde bedenin zarar görmesine sebep olan doku cevaplarının ortaya çıkmasına alerji, bu reaksiyona neden olan maddelere de alerjen denir. Yani alerji, çoğu kişinin vücudunda tepkiye yol açmayan bir maddeye karşı, bazı kişilerin anormallik göstermesidir."

Astım açısından en önemli alerjenlerin ev tozu aktarları, polenler, mantar sporları, hayvansal alejenler olduğunu belirten Prof.Dr. Erdinç, "Küçük yaşlardan itibaren hastalalıklardan uzak durması için her türlü dış ortamdan izole yetiştirilen çocuklar alerjenlere daha duyarlı oluyor" dedi.

KAYNAK: //www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=885662&Date=01.07.2008&CategoryID=79

 

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:02 Temmuz 2008

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.