Hareketli Çocukta Depresyon Olmaz

Hareketli Çocukta Depresyon OlmazHareketli çocuk depresyon yaşamıyor. Spor, büyükler kadar çocuklarda da depresyon ilacı.
Yunanistan'daki Georgia Üniversitesi'nde iki yıl süresince gözlemlenen 4 bin 600 ortaokul öğrencisi arasında daha aktif olanların depresyon belirtilerini en az gösterenler olduğu açıklandı. Araştırmayı yürüten uzmanlardan Rod K. Dishman'a göre, hareketlilik depresyonu engelliyor.
Dishman, yaptığı çalışmalarda hem aktif kişilerin depresyona daha ender girdiklerini, hem de egzersizin depresyon tedavisinde etkili olduğunu gördüklerini söyledi. 'Norepinepherin' ve 'serotonin' gibi sinir sisteminde bulunan kimyasalların, antidepresanların tedavi sırasındaki hedefi olduğunu hatırlatan Dishman, egzersizin antidepresanların görevini yaparken beyin hücrelerini koruyan ve sinyalleri ileten neurotrophinleri de olumlu etkilediğini söyledi.

Sporu bırakınca risk arttı
Araştırmaya katılan öğrencilerin deneyler boyunca, yaptıkları spor ve aktiviteler, sigara ve alkol alışkanlıkları ile ilgili sorulara cevap verdikleri ve genel depresyon testlerine girdikleri belirtildi. Testler yedinci sınıfın sonunda, daha sonra da sekizinci sınıfta tekrarlandı. Sonuçların aktif bir yaşam tarzının olumlu etkilerini kanıtladığı, hareketlilik arttıkça depresif ruh halinden uzaklaşma gözlemlendiği, sporu bırakan çocuklarda depresyon belirtileri başladığı tespit edildi. Dishman'a göre, egzersiz, tedavide etkili olduğu kadar depresyona girilmesini de engelleyebiliyor. Ancak yararları ilaçlarınkinden daha uzun vadede ortaya çıkıyor
.

KAYNAK: //www.radikal.com.tr/


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:15 Nisan 2007

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.