Gençlerde aşırı cep telefonu kullanımı ürkeklik ve depresyon işareti

Gençlerde aşırı cep telefonu kullanımı ürkeklik ve depresyon işaretiAmerikan Psikiyatr Birliği’nin Toronto’daki konferansında sunulan bir araştırmaya göre çok fazla cep telefonu kullanan gençler korkak ve mutsuz. Söz konusu çalışma cep telefonunun gençlerin psikolojik durumunu yansıtan ilk araştırma. Araştırma sırasında incelenen 575 Koreli öğrenci cep telefonunu günde en az 90 kez kullanıyor. Öğrenciler ya korktukları ya da sıkıldıkları için cep telefonu kullandıklarını söylemişler. Bu gruptaki gençler cep telefonunu günde 70 kez kullananlara kıyasla hem daha ürkek hem de daha depresif diyor bilim adamları.

Öğrenciler iletişim kurarak daha iyi hissetmeye çalışıyorlar diyor araştırmayı yöneten Jee Hyan Ha’nın düşüncesine göre cep telefonu kullanımı özgüvenle ilgili. Mutsuz öğrenciler hala sevilip sevilmediklerini öğrenmek için mesaj alıp almadıklarını kontrol ediyorlar ve bunu on dakikada bir yapanlar bile var diyor bilim adamı.

KAYNAK: //www.hurriyet.com.tr/bilim/4596874.asp?gid=50


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:28 Haziran 2006

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.