EKSİKLİĞİ HALSİZLİK YAPIYOR

Bugün

Sürekli halsizlikten mi şikâyetçisiniz? Uykunuzu aldığınız ve yeterince beslendiğiniz halde yorgun musunuz?

 


Magnezyum eksikliği psikolojik durumu da etkileyen organik sorunlara yol açar. Magnezyum eksikliğinde, bedensel yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık, sinirsel gerginlik, huzursuzluk, uyku bozuklukları, zihinsel yorgunluk gibi genel belirtiler görülebiliyor.

KİŞİNİN HEM ZİHİNSEL HEM PSİKOLOJİK DURUMU

Etkilenebiliyor. Öğrenme kapasitesinin azalması, dalgınlık, hafıza zayıflığı ile beyin fonksiyonlarının etkilenmesi, kas seğirmeleri ve titremeleri, kalp çarpıntısı ve bazı damar kaynaklı şikâyetler, tansiyon yükselmesi, kas zayıflığı, kramplar, aşırı hassasiyet, sinirsel bağırsak hastalıkları, kalp damarlarının kasılması, kalpte ritim bozuklukları gibi şikâyetler ortaya çıkabiliyor.

Magnezyum yetersizliği iştah kaybına, Depresyona, şaşkınlığa ve göz kararmasına sebep olabiliyor. Yine magnezyum eksikliğinde mensturasyon (kadınlarda adet dönemi) problemleri, böbrek tası ve doku kireçlenmelerine eğilimin artması da görülebilir.

Magnezyuma özellikle çok spor yapanlar, yoğun bir is temposunda çalışanlar, yanlış beslenenler, hızla zayıflamak için rejim yapanlar, düzenli ilaç kullananlar daha çok ihtiyaç duyarlar.

TEDAVİ GEREKEBİLİR...

Kalp krizini önlemede ve geçirmiş olanların tedavisinde, bronşların kasılmasını, böbrek tası oluşumunu önlemede, hamilelikte tansiyonun düşürülmesinde, kabızlık tedavisinde vemensturasyon (adet dönemi) öncesi şikâyetleri gidermede doktor tarafından magnezyum desteği önerilmektedir.

Magnezyum desteği yapılan kadınlarda kemik yoğunluğunun anlamlı olarak arttığı gözlenmiştir.
Magnezyum, düşüklerin ve prematüre doğumların, erken doğum riskinin, önlenmesinde de önerilmektedir.
Bununla beraber yan etkilerinin de olması ihtimaline karsı doktor tarafından önerilmedikçe magnezyumun bilinçsizce mineral desteği (ilaç) olarak alınması risklidir. Magnezyumca zengin besinler; kuru baklagiller, fındık, fıstık, badem, muz, kakao, patates, bitkisel yağlar, bal kabağı, susam ve maden sularıdır. Sürekli yumuşak içme suyu içilmesi demagnezyum eksikliğinde etkili olmaktadır. Bu sebeple zaman zaman aşırıya armadan maden suyu içmek de oldukça yararlıdır.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:15 Nisan 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.