Depresyon Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar

Depresyon Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar

Depresyonun biyolojik boyutu olan bir hastalık olduğu son bilimsel araştırmalar ile de doğrulandı. Beyinde bazı biyokimyasal alanların iyi işlev yapmaması ile depresyon arasında doğrudan bağlantı vardır. İlaç tedavisi ile özellikle beyinde farmakolojik iyileşme yapan yeni ilaçlar ile önemli başarılar elde edilebilmektedir.

Bu amaçla bilgisayarlı EEG-Beyin haritası alınma (CEEG/MAP) sistemi hasta takibinde katkı sağlamaktadır. Yandaki tedavi öncesi, tedavi sonrası görüntü ve profillerden anlaşılacağı gibi tedavinin işe yaradığı biyoelektrik olarak gözlemlenebilmektedir. 

Panik bozukluk; nefes daralması, boğulma hissi, göz kararması, sendeleme, titreme, sarsılma, çarpıntı, tıkanma hissi, terleme, bulantı, vücutta uyuşmalar, ateş, ürperme, ölüm korkusu, aklını kaybediyor hissi gibi ataklarla seyreden bir hastalıktır. Hastalık beyinde panikle ilgili merkezin biyoelektrik veya biyokimyasal bozukluğu ile ilgilidir. Tedavide direnç olduğunda biyolojik boyut incelenmelidir. 

Depresyon veya panik atak, bir beyin hastalığı olduğuna göre beyin işlevini anlamak ve izlemek iyi tedavi için önem arz eder. Depresyon tedavisinde psikolojik ve sosyal boyutla birlikte biyolojik boyutunun izlenmesi tedaviye dirençli durumlarda özellikle değerli ve önceliklidir. Memory Center olarak bu konuda yenilik sağladığımız için mutluyuz.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:03 Mart 2006

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.