Cinsel Sorularınıza Cevaplar

KALÇALARIMDAN UTANIYORUM…

- RUMUZ:ANTALYA-AHMET: Ben 18 yaşında bir erkeğim. Benim kalçalarım biraz büyük. Bundan utanıyorum.  Arkadaşlarım gibi giyinemiyorum. Bunu estetikle küçültebilir miyim? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

- Her insanın farklı beden ölçüleri, biçimleri vardır. Bizlerin birbirimizden farklı özelliklere sahip olmamız çok doğaldır. Bazılarımız çok kısa boylu olmaktan, bazılarımız da çok uzun boylu olmaktan şikayet ederler. Bazılarımızın ayakları küçük, bazılarımızın göğüsleri büyüktür. İdeal ölçülere sahip olmak tabi ki çok güzel ancak bu ölçüler çoğu zaman bedenlerini bulanarak çalışan kişilerin işine yarar. Her mesleğin, her işin kendine has taşınması gereken özellikler olabilir. Çok kısa boylu bir kişinin tezgahtar olması, iri yapılı birinin jokey olması, gibi bazı özellikler imkansız durumlar bile oluşabilir. Her işte olduğu gibi  ekstrem örnekleri bulmak tabi ki mümkün. Bununla birlikte insan ilişkilerinde bedenin dışsal özelliklerinden önce ifade biçimi, sözler, ses tonu gibi özellikler daha fazla önem taşımakta. Kısaca; bedensel özelliklerinizden memnun olmayan sizsiniz, çevrenizdeki sağlıklı iletişim kuran kişiler değil. Siz bedeninizle ve özelliklerinizle barışırsanız sosyal ilişkileriniz ve ruhsal sağlığınızda düzelecektir. Bedeninize uygun bir giyim tarzı için yardım alabilir ve yaşama mutlu bir biçimde devam edebilirsiniz.

YUVA KURMAKTAN KORKUYORUM…

- Merhaba efendim. Benim de size bir sorum var. Beni de aydınlatırsanız sevinirim. Ben 23 yaşında bir gencim. Evlenip yuva kurmayı çok istiyorum. Ama penisimin yeterince büyük olmadığından korkuyorum. Bir yandan da ailem evlen deyip duruyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Derdimi kimseye anlatamıyorum. Ne olur bana yardım edin. Teşekkürler.

 

- Erkek için büyük cinsel organlara sahip olmak güç ve iktidar anlamına geliyormuş. Tabi eski dönemlerde. O günlerden kalma bir takım düşüncelerin kırıntıları hala devam ediyor. Bununla birlikte bir gerçek de var ki seks ve cazibe çağrıştıran organların büyüklüğü karşı cinsin dikkatini daha kolay çeker. Ancak sizinde ifade ettiğiniz gibi işlev çok önemlidir. Kadın duygusallıktan daha çok zevk alır. Romantizm kadının dikkatinin daha kolay çekmeye sebep olur. Bana soruyorsanız ki öyle, duygu ve romantizmle fethedemeyeceğiniz kadın yoktur derim. Ancak dürüst ve içten davranışlar göstermeniz şartıyla.    Siz bu bilgilerle bir üroloji uzmanından yardım alırsanız bedensel özelliğinizin cinsel hayatınızda herhangi bir olumsuz etkisi olup olamayacağını öğrenebilirsiniz.

KAYINVALİDEM NEDENİYLE TATMİN OLAMIYORUM

RUMUZ -YETER- 4 yıldır evliyiz çocuğumuz yok henüz. Eşimle severek evlendik. 1 yıldır yaşadığımız ekonomik bir zorluk nedeniyle kayın validemle oturmaya başladık. Kayın validem sabahlara kadar TV seyredip ertesi gün öğleye kadar uyuyan birisi. Ben cinselliği istediğim gibi yaşamak istiyorum ancak eşim bir yıldır orgazm olurken çıkardığım seslerden rahatsız oluyor ve duyulmaması için ağzımı kapatıyor. Annem duyarsa ayıp olur diyerek bunu yapıyor ama bende bu şekilde tatmin olamıyorum. Eskiden haftada 4 kez beraber olurken şimdi ayda ancak 4 kez beraber olabiliyoruz. Bu durumdan çok rahatsızım. Ne önerirsiniz?

- Evlilik yaşantısı bazı mahremiyetleri de beraberinde getirir. Yatak odası sınırlarından çıkamayacak mahremiyetlerdir bunlar. Evli çiftler bu özel durumlarını yani cinsel yaşantılarını özgürce yaşamak isterler ve bu da doğaldır. Evliliğinizin bu durumdan olumsuz etkilenmesini normal karşılıyorum. Kayınvalide için birkaç önerim olabilir. Yaşlı insanların uykuya daha az ihtiyaçları vardır. Ve bu genellikle gece oturmaları şekline dönüşür. Eğer gündüz çok uyuyorsa uyku siklüsü bozulmuş demektir. Gündüz uyumamaya çalışarak eski sağlıklı düzene girmesi mümkün olacaktır. Belki gün içinde aktif yaşaması, dışarı çıkıp alışveriş yapması yada komşu ziyaretlerinde bulunması gündüz yorulup gece daha erken uyumasına da neden olacaktır. Bunların dışında bozulmuş uyku düzeni depresif bir ruhsal rahatsızlığı da düşündürebilir. Bu durumda uzman yardımı önermeliyim.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:25 Nisan 2006

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.