BAĞIMLILIKTAN KURTARMAK İÇİN PROJE

A.A

Babası alkol bağımlısı olan şarkıcı Dila ile erkek kardeşi uyuşturucu madde bağımlısı olan İsmail Karakaş,  uyuşturucu, alkol ve zararlı madde bağımlılarının sağlığına yeniden kavuşmasına  yönelik proje geliştirdi.

İstanbul'da çeşitli etkinliklerde sahne alan ve 3 yıl önce ticarete  atılmak amacıyla Van'a gelen şarkıcı Dila Tezemir, Vanlı İsmail Karakaş'la  ortaklık kurarak otomobil yıkama merkezi açtı.

Dila Tezemir, yaklaşık 10 gün önce Hayat Boyu Sevgi Uyuşturucu Alkol ve  Zararlı Madde Bağımlılıkları Mücadele Derneğini kurdu.

İsmail Karakaş'ın uyuşturucu bağımlısı olan kardeşinin tedavisi için 4  yıldır verdiği mücadele ile şarkıcı Dila Tezemir'in alkol sorunu nedeniyle 9  yaşından itibaren babasız büyümesinin sonucunda kurulan derneğin ilk çalışması  ise uyuşturucu ve alkol bağımlılarının tedavi edileceği, yaşamlarını  uyuşturucudan uzak sürdürebileceği köy kurulmasını sağlayacak "Hayat Boyu  Sevgi" isimli proje oldu.

Dila Tezemir, 15 yıl yaptığı  şarkıcılığa ara vererek 3 yıl önce Van'a geldiğini, burada Vanlı olan İsmail  Karakaş'la otomobil yıkama merkezi açtığını ifade etti.

Araçları kendisinin de yıkadığını ifade eden Tezemir, ortağı  Karakaş'ın  yoğun ısrarı sonucu bu yıl albüm çıkardığını belirtti.

Dila Tezemir, 9 yaşındayken alkol bağımlısı babasının evden ayrıldığını,  o tarihten sonra babasıyla görüşmediğini belirterek, eşinden de alkol yüzünden  ayrıldığını ve çocuğunun 1.5 yaşından 17 yaşına kadar babasız büyümesinin de  alkol almanın sonucu olduğunu söyledi.

Ortağı İsmail Karakaş'ın genç bir kardeşinin de arkadaşları tarafından  uyuşturucuya alıştırıldığını ve 4 yıldır bununla mücadele ettiklerini belirten  Dila Tezemir, Karakaş'ın kardeşinin 4 yıldır yapılan tedaviye rağmen bu durumdan  kurtulamadığını ifade etti.

Karakaş ile sıkıntılarının ortak olması nedeniyle dernek kurduklarını  bildiren Tezemir, Hayat Boyu Sevgi Projesi'nin kendisinin bir hayali olduğunu,  İsmail Karakaş'ın bu hayali uzun süren uğraş sonucu projeye dönüştürdüğünü  söyledi.
        
"4 YILDIR UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EDİYORUM"
        
Erkek kardeşinin 4 yıldır madde bağımlısı olduğunu belirten İsmail  Karakaş ise kardeşinin 6 kez tedavi gördüğünü ancak uyuşturucu bağımlılığından  henüz kurtulamadığını belirtti.

Uyuşturucu bağımlısı kişinin öncelikle beyninin temizlenmesi gerektiğini  ifade eden Karakaş, bunun için dernek kurduklarını, bu derneğin çatısı altında  Hayat Boyu Sevgi Projesi'ni oluşturduklarını bildirdi.

Karakaş, bu proje kapsamında Akdeniz veya Ege bölgesinde yerleşke  kurulacağını belirterek, "Devletten ve hükümetimizden yer talep edeceğiz. Bize  tahsis edilen yerde hayvancılık ve tarım yapılmasını, eğitim ve sosyal tesisler  kurulmasını sağlayacağız" dedi.

"Ateş düştüğü yeri yakar" diyen Karakaş, kardeşinin durumunda olan çok  sayıda genç bulunduğunu, her ailenin bu riskle karşı karşıya kaldığını söyledi.

İsmail Karakaş, projenin maliyetinin yaklaşık 200 milyon dolar olduğunu  belirterek, projenin taslağını Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve TBMM'ye  sunacaklarını söyledi.
        
HAYAT BOYU SEVGİ PROJESİ
        
Karakaş, proje kapsamında her ildeki resmi kurum ve hastanelerden  bağımlıların tespit edileceğini ifade ederek, bu bağımlılara ulaşılarak projeye  dahil edilmelerinin sağlanacağını belirtti.

İsmail Karakaş, proje kapsamında uyuşturucu ve alkol bağımlılarının  tedavi edileceğini, bu kişilerin üretim yapmasının sağlanacağını söyledi.

Tıbbi tetkiklerden sonra bağımlıların proje kapsamında oluşturulan  yerleşkeye getirileceğini bildiren Karakaş, buraya getirilen hastaların dış  dünyayla bağlantısının kesileceğini ardından gerekli tıbbi tedaviye başlanacağını  kaydetti.

Maddenin bedensel bağımlılığı bıraktırılıncaya kadar tedavinin devam  edeceğini söyleyen Karakaş, beden tedavisini tamamlayan her hastanın daha sonra  psikolojik ve rehabilitasyon süreci için rehabilitasyon merkezi kontrolüne  alınacağını sözlerine ekledi.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:03 Ekim 2009

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.