Alkol, bilinçte sapmaya yol açıyor

Alkol, bilinçte sapmaya yol açıyor"Alcohol and Alcoholism" adlı bilimsel dergide yayımlanan araştırmaya göre, şaşırtıcı bir şekilde, alkol alanların sadece karşı cinsi değil, hemcinslerini de daha çekici görmeye başladıkları ortaya çıktı.

İngiltere'de araştırmayı yapan ekibin başındaki Bristol Üniversitesi deneysel psikoloji bölümünden Marcus Munafo, alkol verilen kız ve erkek üniversite öğrencilerinin gösterilen fotoğraflardaki yüzleri daha güzel ve çekici bulduklarını belirtti. Munafo, gözlemlenen etkinin deneklerin haleti ruhiyesinden değil, alkolden kaynaklandığını belirlediklerini kaydetti. Munafo, alkolün sadece karşı cins için değil, hemcinsler için de çekici bir etki oluşturduğunu görmenin kendileri için şaşırtıcı olduğunu söyledi.

KAYNAK: //zaman.com.tr/haber.do?haberno=726367&title=alkol-bilincte-sapmaya-yol-aciyor




Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:21 Ağustos 2008

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.