91 yaşında diploma aldı

İtalyan terzi Nicola Torello, küçük yaşlardan beri çalışmak zorunda olduğu ve hayatını ailesine adadığı için zaman bulamadığı ortaokul eğitimini 91 yaşında tamamladı.

İtalyan terzi Nicola Torello, küçük yaşlardan beri çalışmak zorunda olduğu ve hayatını ailesine adadığı için zaman bulamadığı ortaokul eğitimini 91 yaşında tamamladı.

yaslidiplomaEkim ayında 92 yaşına girecek olan Nicola Torello, "hiç olmamasındansa geç olsun" dedirten bir hikayenin kahramanı. Torello, Orta İtalya’nın dağlık Chieti kentinde dünyaya geldi ve 2. Dünya Savaşı sırasında; 19 yaşındayken, İtalya ordusu adına Yunanistan cephesinde askerliğini yaptı. Bir kısmını Arjantin’de geçirdiği yaşamını terzilik, 4 çocuğu, 6 torunu ve eşi Licia’ya adayan Torello, orta öğretimini tamamlamaya bir türlü zaman bulamadı. Geçen yıl eşini kaybeden İtalyan dede, eğitimini tamamlamayı kafaya koyarak, doğduğu kentteki Ortiz adlı okula yazıldı. Burada ilgi odağı olan Torello, sınavlarda elde ettiği başarılarla da dikkat çekti. Matematik ve edebiyatın son sınavlarından sınıfındaki en yüksek notu alan Torelli, başlangıç seviyesinde İngilizce de öğrenerek, bunun sözlü sınavından da başarıyla çıktı. Devamsızlık yapmayarak örnek bir öğrenci olan Torello’nun diploma törenine, Chieti belediye başkanı, çocukları ve torunları da katıldı. Şimdiki hedefinin ise bilgisayar kullanmayı öğrenmek olduğunu söyleyen Nicola Torello: "Bunu da öğreneceğim, çünkü zamanım asla boş geçmemeli" dedi. Liseye de yazılacak olan Torello, formda kalmasının nedeninin ise, haftada iki kez 400’er metre serbest stilde yüzmek olduğunu dile getirdi. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:07 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.