8 yaşındaki dahi şampiyon

Motosiklet ile henüz 1 yaşında babasının aldığı Yamaha PW 50 ile tanışma şansı bulan ve 4 yaşında Motokros eğitimlerine başlayan Ali Berk...

Motosiklet ile henüz 1 yaşında babasının aldığı Yamaha PW 50 ile tanışma şansı bulan ve 4 yaşında Motokros eğitimlerine başlayan Ali Berk, 6 yaşından itibaren Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun düzenlediği 50 cc Motokros yarışlarında pistlerin tozunu attırmaya başladı.

dahicocukBabasını izlerken bu sporu yapmaya karar veren minik Motokroscu, ayakları motorun üzerindeyken henüz yere değmediği için yarışa başlarken babası tarafından itiliyor finişte ise babası tarafından tutularak motordan indiriliyor. 2013 yılında yapılan 6 yarışın 3’üne katılma şansı bulan Ali Berk, 3 yarışta da 1’ncilik elde ederek, Türkiye Motokros Şampiyonası’nda 2’nciliğin sahibi oldu. Aynı yıl düzenlenen MMK Cross Country yarışlarının MX ayağında toplam 6 yarışa girerek, 6 birincilik elde ederek şampiyon oldu. Yaşça kendinden büyükler ile zorlu bir yarış içinde olan Ali Berk, 2014 yılında katıldığı 7 adet TMF Motokros yarışının tümünde 1’nçilik elde ederek, genel klasman lideri oldu ve toplamda 350 tam puan ile 2014 Türkiye Motokros Şampiyonu ilan edildi ve ayrıca aynı yıl MMK ’Cross Country’ yarışlarının MX ayağındaki toplam 6 yarışın, 3 tanesini de 1’ncilik ile bitirip yine 2014 yılı Türkiye MMK ’Cross Country’ Şampiyonu unvanını taşıdı. 50 cc’lik motoruyla başlayan ve şu anda bur üst tura çıkan minik Motoroscu, artık 65 cc’lik motoruyla kendinden yaşça büyüklerle birlikte pistlerde boy göstermeye devam ediyor.

44 ŞAMPİYONLUĞU VAR TÜM REKORLARI ALT ÜST ETTİ

Babası Mert Berk’i seyrederken bu sporu yapmaya karar veren dahi sporcu ayakları yere değmediği için start yerinden itilerek yarışa başlıyor. Gelirkende, Baba.. Baba diye bağırarak motorun tutulmasını sağlıyor. Minik Motokroscu ayrıca kategorisindeki HotShot (Dönüşler için kullanılan bir terim) rekorunu da elinde bulunduruyor.. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Şubat 2015Yayınlanma Tarihi:27 Şubat 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.