8 maddede uzun soluklu evlilik

İşte bilimsel olarak kanıtlanmış 8 maddede uzun soluklu evlilik.

Yıllardan beri herkesin kafasını bulandıran cevapsız sorular arasında giren Uzun evliliğin sırlar Ne Yap Ne Yapma ekibi tarafından çözüldü. Gizlilikle yürüttüğümüz çalışmada bilimsel yardımlarda alarak 8 maddede uzun süreli evliliğin sırrını çözdük.

Bunları uyguladıktan sonra boşanma tartışma gibi şeylere son. Overlok makinası gibi evlilik kurtarma ekibi evinize geldi.

DÜĞÜNÜ UCUZ YAPIN

Emory University’nin yaptığı calışmaya göre pahalıya kaçmadan yapılan evliliklerin diğer abartılı düğün yapanlara göre daha uzun soluklu olduğu ortaya çıkmıştır. Sizde abartmayın bir düğün yapın ama çok şatafatlı olmasına gerek yok.

ONLİNE GÖRÜŞMELER YAPIN

Proceedings of the National Academy of Sciences, araştırmasına göre online olarak buluşan çiftlerin ilişkisi daha uzun soluklu oluyormuş. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur derler ama bilim böyle söylüyor. Cok sık görüşemeyince çok sık kavga edilemediğinden olsa gerek.

ANCAK SOSYAL MEDYAYI ABARTMAYIN

Facebook sizi boşanmaya zorlar mı? 2014 yılında Boston University yayınladığı Computers in Human Behavior, habere göre boşanmaya zorlar. Araştırmaya göre sosyal ağlarda çok fazla vakit geçiren çiftlerin diğerlerine oranla daha kısa süreli ilişkileri olduğu ortaya çıktı.

EŞİNİZİN SORULARINA CEVAP VERİN

According to psychologist John Gottman, yaptığı araştırmaya göre çiftler birbirleriyle iletişime geçmek istediklerinde “şimdi olmaz” “sırası değil” gibi cümlelerle geçiştirmek ilişkiye zarar veriyormuş. Sonraki çalışmalarında 6 yıllık iki çifti gözlemleyen Gottman dikkatlice cevap veren çiftlerin ilişkilerinin devam ettiğini ancak diğer çiftin boşandıklarını kayda almıştır.

SEN BEN DEĞİL BİZ

Seni seviyorum demek iyidir ancak bizi seviyorum demek mükemmeldir. study from the University of California, Berkeley, yaptığı araştırmaya göre “biz” ve “bizim” kelimelerini kullanan çiftlerinde aha uzun soluklu ilişki yürüttüğünü gözlemlemişler. Ayrıca “ben” ve “benim” kelimesini kullanan çiftlerde tartışmalar stres altında devam edip ilişkiyi bazen koparmasa bile çok mutsuz olarak devam ettirdiğini söylemiştir.

EŞİNİZİ POHPOHLAYIN

To research from the University of Buffalo, yaptığı araştırmada 222 çifte sorular sorulmuştur. Sorula sorular sonucunda çiftlerin hepsi kendilerini dünyanın en şanslısı olduklarını dile getirdiler. Yapılan araştırmada bizim “pembe yalan” dediğimiz şeylerin ilişki ömrünü uzattığını göstermiştir. Elbette hepsi yalan olmak zorunda değil ama “seninle bulutların üstünde hissediyorum” demek bariz bir yalandır. Kandırmayalım birbirimizi…

BİRLİKTE EĞLENCELİ AKTİVİTELER YAPIN

Kendine boş zaman ayırmak dünyanın en mühim olayı gibi gelebilir ancak Journal of Marriage and Family nin yaptığı araştırmaya göre boş vakitlerinde birbirleriyle ilgilenen çeşitli aktivite ve hobiyle uğraşan çiftlerin evliliği diğer evliliklere nazaran daha uzun ve mutlu olduğu belirtilmiştir. Hem zaten seviyorsanız birlikte geçen vakit en güzel vakittir öyle değil mi?

MAHMURE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:26 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.