600 bin çağrının sadece 30 bini gerçek çıktı

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, asılsız çağrıların ambulanslara zaman kaybettirdiğini ifade ederek, "Bir yılda aldığımız 600 bin çağrının sadece 30 bini gerçek çıktı" dedi.

Taş, Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda 112 Acil Servis Hizmetlerinin tanıtımına yönelik basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kentte 2002 yılında yalnız bir 112 Acil Servis istasyonunun bulunduğunu hatırlatan Taş, bugün itibarıyla il genelindeki istasyon sayısının 26'ya çıktığını kaydetti.

Bu istasyonlarda 46 ambulansın bulunduğunu aktaran Taş, hastaların durumuna ve mevsimine göre hizmet vermeye çalıştıklarını dile getirdi. Çelikhan, Sincik ve Gerger ilçesinde paletli ambulansların kış aylarında hizmet verdiğini anımsatan Taş, hava ambulansıyla da bir yılda 90 hastayı Türkiye'nin çeşitli illerine götürdüklerini anlattı.

En büyük sıkıntılarının asılsız çağrılar olduğuna işaret eden Taş, şöyle konuştu:

"Asılsız çağrılar bizleri üzmektedir. Bir yılda 600 bin çağrı almışız. Bu bir yılda aldığımız 600 bin çağrının sadece 30 bini gerçek çıktı. Bu bizim çok vaktimizi alıyor. Bu konuda hukuki işlemler de başlatıyoruz. İnsanlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Herkes birgün bu ambulansa kendisi veya yakınının ihtiyaç duyacağını unutmasın."

Trafikte de sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Taş, siren sesinin duyulmasıyla sürücülerin kenara çekilerek ambulansa yol vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:30 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.