42 yaşında 55 çocuğu var

İngiltere’de, sperm bağışçısı Declan Rooney’nin (42) şimdiye dek 32 kadının çocuk sahibi olmasını sağladığı ortaya çıktı.

İngiltere’de, sperm bağışçısı Declan Rooney’nin (42) şimdiye dek 32 kadının çocuk sahibi olmasını sağladığı ortaya çıktı.

Uzmanlar, durumun toplum sağlığı için risk oluşturduğunu söylüyor. elliikicocuguvarMAIL on Sunday gazetesinin haberine göre, kendisinden çocuk sahibi olan 32 kadının yanı sıra, 2 kadın da şu anda Declan Rooney’nin çocuklarına hamile. Yine kendisinin spermlerinden hamile kalmaya çalışan 15 kadın ise gebelik testinin sonuçlarını bekliyor. Uzmanlar, kendisinin de üç farklı kadından 6 çocuğu olan Rooney’nin “toplum sağlığı için büyük bir risk oluşturduğunu” söylüyor.

İNTERNETTEN DAĞITTI

Sperm bağışladığı tüm kadınların hamile kalmayı başarması durumunda toplam 55 çocuğun biyolojik babası olacağı belirtilen Rooney’nin “Sperm bağışı ile ilgili kuralları hiçe saydığı” belirtildi. Rooney’in Upton North lakabını kullanarak açtığı internet sitesinde “Evinin çevresindeki 80 km’lik bölgede yaşayan ve çocuk sahibi olmak isteyen kadınlara sperm temin edebileceğini” söylediğini belirten uzmanlar, “Bu durumun aynı bölgede biyolojik olarak kardeş olan onlarca çocuğun yaşamasına neden olacağının” altını çizdi.

GENLERİNE GÜVENİYOR

ÊRooney ise, “Evrimsel olarak bir kişinin aynı genleri paylaştığı başka birini çekici bulması imkânsız. Bu nedenle çocuklarım arasında bir gün bir şeyler olmasından kesinlikle endişe duymuyorum” dedi. Sperm bağışçısı, ailesinde 5 nesildir hiçbir genetik hastalığın görülmediğini de belirtti ve “Genlerimde bir bozukluk olduğunu düşünsem bu işe girişmezdim” dedi. Yasal sperm bağışı klinikleri, ailelere aynı sperm bağışçısını kullanan kişilerin kimliklerini açıklıyor ve bu sayede sperm bağışçısı yardımı ile dünyaya gelen çocukların bir gün farkında olmadan ensest ilişki yaşaması engellenmiş oluyor. AFP

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:23 Şubat 2015Yayınlanma Tarihi:26 Şubat 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.