4000 dolara pizza yediniz mi?

4000 dolara pizza yediniz mi? İşte dünyanın en pahalı 10 yiyeceği…

4000 dolara pizza yediniz mi? İşte dünyanın en pahalı 10 yiyeceği…

Bir porsiyon ete veya bir sandviçe ne kadar ödersiniz? Çünkü bu fiyatları duyunca şok olacaksınız! Aşağıdaki menüde en ucuz yiyecek 1000 dolar. Dilerseniz bir ev parasını mantar yemek için de harcayabilirsiniz. İşte dünyanın en pahalı 10 yiyeceği...

MATSUTAKE MANTARI - 1000 DOLAR

pahaliyiyieceklerPahalı olmasının nedeni dünyada nadir bulunması. Japonya'da nadir yetişen ve trüf mantarına yakın güçlü aroması ile yemeklere lezzet katıyor.

ÇÖREK - 1000 DOLAR

Aşçı Frank Tujague tarafından New York'taki Westin Hotel için üretilen bu simit, trüf kreması ve yenilebilir altınla servis ediliyor.

OMLET - 1000 DOLAR

New York'taki Le Parker Meridien Oteli'nin içindeki restoranda yapılan omlette altı yumurta dışında, 300 gram Sevruga havyarı ve bir adet de ıstakoz var. Üzeri de yine havyarla süsleniyor.

WAGNU ETİ - 2 BİN 800 DOLAR

Dünyanın en değerli eti, Japonya’nın Kobe şehrinde bulunuyor. Wagyu sığırları sadece birayla besleniyor ve her gün masaj yapılarak rahatlamaları sağlanıyor.

SAMUNDARİ KHAZANA - 3 BİN 200 DOLAR

"Su Ürünü Hazinesi" anlamına gelen bu yemeğin içinde havyar, deniz salyangozu, bir ıstakoz ve yenilebilir altın bulunuyor. Gösterişli öğün Londra'daki Bombay Brasserie'de servis ediliyor.

PİZZA ROYALE 007 - 4 BİN 200 DOLAR

Pizza Royale, DomPerignon şampanyaya batırılmış İskoç somon füme, havyar, eski balzamik sirke, geyik eti madalyondan oluşuyor. Bunlara ek olarak 24 ayar altınla süsleniyor.

DANSUKE KARPUZU - 6 BİN 100 DOLAR

Sadece Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido adasında yetişen bu karpuz siyah renkte ve gevrek bir kıvama sahip. Kuzey Japonya'da üretilen Dansuke karpuzu sezon başına 65 tane yetişiyor.

YUBARİ KAVUNU - 22 BİN 872 DOLAR

Bir başka Japon meyvesi olan Yubari kavunları volkanik tüf oranı fazla toprakta yetiştiği için dünyanın en lezzetli ve sulu kavunları. Ayrıca kusursuz bir küre şekline ve yumuşak bir kabuğa sahip.

ELMAS HAVYAR - 15 BİN DOLAR

Beluga balığının yumurtasından elde edilen Elmas Havyarı'nın yarım kilosu 8400 dolar ile 15 bin 500 dolar arasında değişiyor. Bu havyarı özgün yapan ürediği balık. Beluga balığı 120 milyon yıldır dünyada olsa da soyu tükenmek üzere ve daha çok Hazar denizinde bulunuyor.

İTALYAN BEYAZ ALBA MANTARI - 160 BİN 406 DOLAR

Mantarların "kutsal kadehi" olarak anılan bu mantarın fiyatının pahalı olması yoğun tadı, aroması ve nadir olmasından kaynaklanıyor. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:01 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.