40 yaşına kadar öğrenmiş olmanız gereken 25 şey

Daha sakin, daha tatlı, daha hedonist ruhlu bir 40’lar için bu yaşa gelene kadar bilmeniz gerekenlerin ne kadarını biliyorsunuz?

Çentikler atılsın, eksikler tamamlansın, hayatın en güzel dönemlerinden 40’lı yaşların tadına varılsın. -Kimi zaman hayır diyebilmek. -Eğer değiştiremiyorsan yaptığın işi sevmek -Yaşadığın şehri bir yabancıya gezdirebilecek kadar tanımak. -Çocuk isteyip istemediğinden emin olmak. -Temel ev ekonomisi bilgisine hakim olmak. (Fatura nedir? Nasıl ödenir? Musluk ya da lambalar neden kapatılmalıdır? Vs.) -Aç kalmayacak kadar mutfak becerisi edinmek. Domatesli makarna ya da ızgara biftek yapmak için Cordon Bleu diplomasına ihtiyaç yok. -Fobilerini yenmek. Kocaman kadın olup hala sokak kedileri sebebiyle masaları deviriyorsanız ya da iş adamı olmanıza rağmen uçak korkunuz yüzünden kilometrelerce uzaktaki toplantıya arabayla gidiyorsanız korkularınızı yenmek adına çaba sarfetme zamanı gelmiş demektir. -Hobiler edinmek. Boş zamanları değerlendirmek için bir uğraş bulabilmek yaş almanın en önemli özelliği. Golf ve yelken gibi sporlar pahalı bir hobi olsa da, 40’lı yaşlarla anılacak aktiviteler. -Vücudunu dinleyip, enerjini 20’li yaşlardaki hoyratlıkla kullanmaman gerektiğini fark etmek. -Kişisel bakıma özen göstermeyi, kısa zamanda ufak müdahalelerle iyi ve bakımlı görünmenin sırlarını öğrenmek. Saç sakal birbirine girmiş halde gezmek ya da göz altlarında mor halkalar 40’lı yaşlara hiç yakışmıyor. -Bedenine uygun giyinmek. Genç kalmak iyi hoş da, 10 yıllık dar pantolonun içine sığmaya çalışmak ya da modası geçmiş kot ceketle gecelerde arz-ı endam etmek bu yaş insanında sırıtıyor. -Yurtdışında hayatta kalacak derecede yabancı dil öğrenmek. --Tek başına tatilin dünyanın sonu olmadığını anlamış olmak, en az bir kere tek başına bir yerlere kaçmak. Bir davette asosyal görünmeyecek derecede dans bilgisi edinmek. -Hiç tanımadığın insanlarla muhabbet edebilecek kadar girişken olmak. -Keşfetmek istediğin yerleri gezebileceğin seyahatler planlamak. -Ani bir işsizlik döneminde hayatta kalabilecek kadar birikim sahibi olmak. -Çılgınlık yapmak için asla geç olmadığını kavramak. -Hatalı olduğun durumlarda özür dilemek. -Takım çalışması ve birlikteliğin gücünü kavramak. -Eleştiri ve hakaret, iltifat ve asılma arasındaki ince farkı öğrenmek.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Ocak 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.