4 bin yıl sonra geri mi dönüyor?

Mamutlar 4 bin yıl sonra geri mi dönüyor?

Mamutlar 4 bin yıl sonra geri mi dönüyor? mamutlargerimidonuyorMilyonlarca yıl önce tarih sahnesinden silinen, fillerin tüylü akrabaları mamutlar yoksa geri mi dönüyor? Mamutların DNA zincirinin tamamlandığı haberi bu soruyu yeniden akıllara getirdi. Zira bu gelişmeyle birlikte mamutlar klonlanabilecek.

Bilinen son mamut sürüsünün kalıntıları 4 bin ila 6 bin yıl önce Rusya'nın Kuzey Kutbu kıyısında bulunmuştu. Uzmanlar bu gelişmenin, mamutların klonlanması adına atılan "büyük bir adım" olarak nitelese de bunun iyi bir fikir olduğunu düşünmüyor. Zira, Chicago Üniversitesi'nden Profesör Vincent Lynch "Bunu teknik olarak yapabiliriz. Ama asıl soru şu; yapmalı mıyız? Cevap bence hayır çünkü onların nesli tükendi ve onlar dünyadan silindikten sonra yaşadıkları iklim ve çevre değişti. Bence nesli tükenen hayvanları geri getirmek yerine nesli tükenme tehdidi altındaki hayvanlara yardım etmeliyiz" dedi. Mamutların, 4 bin ila 6 bin yıl önce bilinmeyen bir nedenle nesilleri tükenmişti. Yapılan araştırmalar sonucu mamutlarda bulunan proteinin, hayvanların vücutlarını soğuğa karşı daha duyarlı hale getirdiği ve tüylerinin uzamasına neden olduğu ortaya çıktı. Bu sayede mamutların tundra ikliminde hayatta kalabildikleri belirtildi. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:08 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.