3F: Futbol, film, festival

Prof Dr. Nevzat Tarhan: Gençleri anlamak için çağın dilini kullanmak şart. Gençleri anlayıp hakikati değiştirmede 3F önemli. Tarhan, 3F’nin futbol, film, festival olduğunu belirtti.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Marmara Üniversitesi Uluslararası Sosyal Araştırmalar Merkezinin (USOMER) düzenlediği programda “Dijital Bağımlılığın Kültüre ve Bireye Etkisi” konulu konferans verdi. Programa lisansüstü öğrencisi yoğun katılım gösterdi.

Marmara Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü İletişim Fakültesi Ömer Halisdemir Konferans salonunda gerçekleşen programın açılış konuşmasını USOMER kurucu başkanı Prof. Dr. Serhat Ulağlı yaptı. Uluağlı, USOMER’ in öğrenci dayanışma platformu olduğunu, bütün öğrencilere açık ve öğrencilerin akademik hayatına destek amaçlı kurulduğuna değindi.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Nevzat Tarhan dünyanın elektronik bir köy olduğunu dile getirdi. Endüstri 1.0’dan Endüstri 4.0’a kadar nelerin değiştiğine değindi.

“Gençler sorguluyor”

Gençler şimdi namazın nasıl kılınacağını değil neden kılınması gerektiğini sorguladıklarına değinen Tarhan, çocuklara onların dilinden yaklaşmamız gerekli, onları korkutarak değil gerekçeleriyle anlatmamız gerekli ki gençleri yakalayabilelim. Bu çağın dilini kullanmamız şart ifadelerini kullandı.

Tarhan, gençlerin ego ideali olması gerektiğini, başarının yanı sıra mutluluğu da önemsemesi gerektiğini vurguladı.

3F: Futbol, film, festival

Gençleri anlayıp hakikati değiştirmede 3F’nin önemli olduğunu vurgulayan Tarhan 3F’nin futbol, film, festival olduğunu belirtti. Tarhan, “Gençlik dönemi ben kimim? Nereye yönelmeliyim? Niçin sorularının sorulduğu dönemdir bu soruları soran bir çocuğun kimlik arayışı başlamış olur önüne kim rol model olarak çıkarsa onunla bir özdeşim kuruyor” şeklinde konuştu.

Her organ beyinde kimyasal olarak temsil ediliyor, organların duyarlılık fonksiyonları tıpkı bilgisayar fonksiyonları şeklinde benzetme yapan Prof. Dr. Nevzat Tarhan beynimizin yüzde doksanı uyurken bile çalışır durumda olduğunu vurguladı.

“Pozitif psikolojinin ilk uygulayıcısı Üsküdar Üniversitesi”

Pozitif psikoloji dersinin Türkiye’deki ilk uygulayıcısının Üsküdar Üniversitesi olduğunun altını çizen Tarhan, bu dersi alan öğrencilerin birçoğunun ailevi sorunların üstesinden geldiğini, madde kullananların bıraktığını dile getirdi.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:05 Nisan 2019Yayınlanma Tarihi:04 Nisan 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.