3 saniye gecikince...

Hayatı sadece üç saniye geç yaşamanın doğuracağı olası sonuçlar sıra dışı bir deneyle ortaya kondu. Deney, katılanların düz yolda bile yürüyememesiyle sonuçlandı.

Hayatı sadece üç saniye geç yaşamanın doğuracağı olası sonuçlar sıra dışı bir deneyle ortaya kondu. Deney, katılanların düz yolda bile yürüyememesiyle sonuçlandı.

3saniyeİsveç merkezli bir internet servis sağlayıcı şirket, internet yavaşlığına dikkat çekmek için insan duyularını kullanarak bir test yaptı. Buna göre, katılımcıların başlarına daha önceden programlanmış bir kask geçirildi. Kask, çevredeki her şeyin üçer saniye gecikmeli olarak görülmesini sağladı.

KÖPEĞİ OKŞAYAMADI

Görme yetileriyle oynanan katılımcılardan her gün yapabilecekleri basit şeyleri yapmaları istendi. Yumurtaları bir kâseye kırmaları, masatenisi, aerobik, bowling gibi çeviklik ve dengeyi destekleyen sporlar yapmaları beklenen katılımcılar tüm testlerde başarısız oldu. Gecikmeli görüşte, bir köpeğin başını bile okşamak mümkün olmadı.

GECİKMELİ YAŞAMAK

“Gecikmeli yaşamak” isimli videoyla tanıtılan deneyi gerçekleştiren şirketin CEO’su Mats Berggren, ABD merkezli New York Daily News’e yaptığı açıklamada, “Gerçek hayatta bile küçücük bir gecikmeyle yaşamak hoş değilken, internette gecikme yaşamak nasıl iyi olsun?” diye konuştu.

YUMURTA TEZGÂHA DÜŞTÜ

Deneyde yumurtalar kâse yerine tezgâha kırıldı, tek bir pingpong topu bile karşılanamadı, aerobikte hiçbir adım doğru anda atılamadı, ne yemek yenilebildi ne ‘çak’ yapılabildi ne de düz yolda yürünebildi. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Mayıs 2014Yayınlanma Tarihi:10 Mayıs 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.