27. yılında Hocalı Soykırımı konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi Hocalı soykırımını 27. Yılında da konuştu.

“Dünden Bugüne Ermeni Saldırganlığı ve Hocalı Soykırımı” etkinliğine konuşmacı olarak Emekli Albay Prof. Dr. İbrahim Öztek katıldı. Programa Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil ile Azerbaycan Konsolosu Ayaz Primov da katıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Turkuaz Kulübünün düzenlediği “Dünden Bugüne Ermeni Saldırganlığı ve Hocalı Soykırımı” etkinliğinin konuğu Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi, Emekli Albay Prof. Dr. İbrahim Öztek oldu.

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü. Etkinlikte Prof. Dr. Öztek’in yanı sıra Azerbaycan Konsolosu Ramiz Hacızade ve Ayaz Primov, İstiklal Savaşı kahramanlarından Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Kıbrıs Mukavemet Teşkilatı kurucularından Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil, Emekli Tümgeneral Tarık Özkut ve pek çok akademisyen yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Azerbaycan Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Prof. Dr. Öztek, katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

Hocalı soykırımı, Üsküdar üniversitesi

“Biz Türkler destanlarla dolu on bin yıllara uzanan tarihe sahibiz. Demirden dağları erittik, dünyaya yayıldık, üç kıtada yurtlar edindik, tarihle başlayan uygarlıklar kurduk, yel götürmez ordulara sahiptik” diyen Öztek, Türklerin tek başına bir medeniyet olduğunu ve diğer milletlerin medeniyet kurmasına önderlik ettiğini dile getirdi.

“Ermeni diye bir millet yoktur”

Azerbaycan topraklarının 16. yüzyıldan itibaren tamamen Türk aileleri tarafından yönetildiğini ve bu toprakların tamamen Türklere ait olduğunu söyleyen Öztek, “6 bin yıldır buralar Türk toprağıdır Ermenistan sözcüğü ilk defa Lehistan yazıtlarında ortaya çıktı Ermenistan coğrafi bir isimdir Ermeni diye bir millet yoktur” dedi.

“Birleşmiş Milletler’in tanımına uyuyor”

Hocalı Soykırımı’nın Birleşmiş Milletler’in soykırım tanımına tam manasıyla uyduğunu söyleyen Öztek, tanımın uymasının bir şey değiştirmediğini, hak istediğimizde, kimsenin hakkımızı vermediğinin altını çizdi. Hakkımızı alabilmek için de dünyada çok güçlü olmamız gerektiğini vurguladı.

“Büyük Ortadoğu coğrafyası hala sahipsizdir”

Konuşmasının devamında Ortadoğu coğrafyasına değinen ve bölge ülkelerinin birçoğunun hala aşiret zihniyetiyle yönetildiğini söyleyen Öztek, “Bu bölgelerde bir damla petrol, bir damla kandan daha değerli. Ve bu sebepten Türkiye’nin aklını başına toplaması gerekiyor. Büyük Ortadoğu coğrafyası hala sahipsizdir” dedi.

“Türkiye ve Azerbaycan bir gövdenin iki şah damarıdır”

Öztek konuşmasının sonunda dinleyicilerle şu sözleri paylaşarak Türkiye ve Azerbaycan’ın ebediyen kardeş olduğuna dikkat çekerek; “Türkiye ve Azerbaycan bir gövdenin iki şah damarıdır. Damarlardan biri rahatsızlanırsa diğeri için büyük tehlikeler vardır, gövde içinse felaketler vardır” dedi. 

Sonrasında Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil ve Azerbaycan Konsolosu Ayaz Primov günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı.

Belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:02 Mart 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.