25. Ulusal Özel Eğitim Kongresi yapıldı

25. Ulusal Özel Eğitim Kongresi Üsküdar Üniversitesi ve ÖZDER işbirliğiyle yapıldı.

25. Ulusal Özel Eğitim Kongresi, Üsküdar Üniversitesi ve ÖZDER işbirliğiyle Elite World Business Hotel’de gerçekleştirildi. Kongrede her yıl olduğu gibi bu yıl da özel eğitim alanının gündemdeki sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Türkiye’de özel eğitim girişimini başlatan Doç. Dr. Mitat Enç’in anısına onun birinci ölüm yıldönümünde başlatılan 25. Ulusal Özel Eğitim Kongresi, Küçükçekmece Elite World Business Hotel’de Üsküdar Üniversitesi ve ÖZDER (Özel Eğitimciler Derneği) işbirliğiyle 2-4 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

En büyük bilimsel platformlardan biri olan kongre özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, yayıncılar, eğitim materyalleri ve araç-gereç üreticilerinin mesleki ve sivil toplum temsilcileri bir araya geldi.

25. Ulusal Özel Eğitim Kongresi Başkanı, Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet Konrot, bu yılki kongrenin, iki yönüyle önem taşıdığını belirterek “Birincisi bu yıl Ulusal Özel Eğitim Kongresi’nin Gümüş Yılını kutlaması. İkincisi ise Kongre’nin İstanbul’da ilk kez gerçekleştirilmesidir. Çok sayıda meslektaşı ve alana yönelik çalışmalar yapan diğer disiplinlerden katılımcıyı bir araya getiren kongre aynı zamanda disiplinler arası etkileşim platformu olmasını da sağlıyor” dedi.
 Kongrede her yıl olduğu gibi özel eğitim alanının gündemdeki sorunları ve durumu, bu alandaki ulusal ve uluslararası gelişmeler tartışıldı.

Özellikle alanda çalışan uygulamacı meslektaşların deneyimlerini, bu alana personel yetiştirme görevini yerine getirmeyi amaç edinmiş üniversite bölümlerinde çalışan öğretim elemanları ile paylaşmalar gerçekleştirildi.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:04 Aralık 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.