2019 APA'da NPİSTANBUL Beyin Hastanesi rüzgarı

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, Amerikan Psikiyatri Derneği tarafından her yıl düzenlenen APA (American Psychiatric Association) kongresinde katıldı.

‘Tedavide Hassas Tıp’ alanında sunumlar yapan Üsküdar Üniversitesi akademisyenlerini dünyanın dört bir yanından gelen bilim insanları ilgiyle takip etti. 

Tanı ve tedavideki son gelişmelerin ele alındığı kongrede Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Terapötik ilaç takibi ve farmakogenetik profilleme yardımı ile doğru ilaç tedavisi, doğru dozaj ve doğru uygulama şekli hakkında nasıl karar verilir?” i anlattı.

Amerikan Psikiyatri Derneği tarafından her yıl düzenlenen APA (American Psychiatric Association) Kongresi ve Fuarı bu yıl San Francisco’da gerçekleştirildi.

Tanı ve tedavide son gelişmelerin ele alındığı kongreye Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi bu yıl da önemli isimler ve çalışmalarıyla katıldı.

18 - 22 Mayıs 2019 tarihlerinde Moscone Center’da  gerçekleştirilecek kongrede tanı ve tedavide son gelişmeler ele alındı.

Nöroloji, Psikiyatri ve Psikofarmakoloji alanındaki dünya çapında önemli bilim insanlarının bulunduğu kongrede Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ‘Terapötik ilaç takibi ve farmakogenetik profilleme yardımı ile doğru ilaç tedavisi, doğru dozaj ve doğru uygulama şekli hakkında nasıl karar verilir?’ başlığında sunum yaptı.

Tarhan’ın sunumunu dünyanın farklı coğrafyalarından gelen bilim insanları ilgiyle dinledi.

Tarhan, merak edilen soruları da cevapladı.

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi AMATEM Koordinatörü Prof. Dr. Nesrin Dilbaz da kongrede ‘Bağımlılık tedavisinde hassas tıp’ı anlattı.

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Barış Metin ise ‘Psikiyatrik tedavide nöroteknoloji ve nöromodülasyon tekniklerinin kullanımı’ konusunda paylaşımlarda bulundu.

Tarhan, Dilbaz ve Metin’in sunumlarını dünyanın farklı coğrafyalarından gelen bilim insanları ilgiyle dinledi.

Kongre kapsamında dünyanın önde gelen bilim insanları Türk Amerikan Nöropsikiyatri resepsiyonunda Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığında bir araya da geldi.

Üsküdar Üniversitesi, NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ve Türk-Amerikan Nöropsikiyatri Derneği (TANPA) nin stantları ise kongrenin en dikkat ve ilgi çekici stantları arasında yer aldı.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Mayıs 2019Yayınlanma Tarihi:22 Mayıs 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.