110 yaşındaki Fadıma Nine'den tavsiyeler

Hatay’da yaşamını sürdüren 110 yaşındaki Fadıma Kara, uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını açıkladı. 205 torunu olan Fadıma Nine'den tavsiye: Doğal beslenin, neşeli olun.

110 YAŞINDAKİ FADIMA NİNE'DEN GENÇLERE TAVSİYELER...

Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Gazeluşağı Mahallesi'nde yaşayan Fadıma Kara'nın 6 çocuğu ve 205 torunu var.

DOĞAL BESLENİYOR

Amanoslar'ın en yüksek rakımlı ve bol oksijenli köyünde hayatını devam ettiren Hassa’nın en yaşlı kadını, uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını yediği doğal besinler ve neşeli olmasına bağlıyor.

Süt kaymağını çok sevdiğini dile getiren Fadıma Nine, bütün yemeklerde zeytinyağı kullandığını da vurguladı.

“DİŞLER GÖZLER SAPASAĞLAM”

Dişlerinin sağlam olduğunu ve gözlerinin iyi gördüğünü belirten Fadıma Kara, "Hâlâ iğneye iplik takabiliyorum. Birkaç seneye kadar, nar ağacına çıkıp nar bile topluyordum. Şimdi ufak tefek kendi temizliğimi kendim yapabiliyorum. Başkalarına yük olmuyorum" diye konuştu.

“EVİMİZİN NEŞESİ”

Gelini Fatma Kara ise "Evimizin neşesi. Yüksünmeden kendisine bakıyorum. Zaten birçok temel ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor" ifadelerini kullandı.

İHA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Nisan 2016Yayınlanma Tarihi:08 Nisan 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.