100 yıl sonra Dünya nasıl olacak?

Bilim insanlarına göre, 100 yıl sonra karşılaşacağımız sahneler bilim kurgu filmlerindekileri aratmayacak.

'Blade Runner' (Ölüm Takibi) ve 'Minority Report' (Azınlık Raporu) filmlerinde gördüğümüz sahneler 100 yıl sonra gerçek olabilir mi?

Teknoloji şirketi SmartThings'in yayınladığı 'Gelecekte Hayat' raporuna göre bu sorunun yanıtı evet! Şehirler daha kalabalık, gökdelenler daha uzun olacak; yer altı hatta su altında bile binalar olacak. Raporu hazırlayan uzay bilimci Dr. Maggie Aderin-Procock'a göre, tıp ve teknoloji geliştikçe insanın yaşam ömrü de her 10 yılda bir artmaya devam edecek.

100 yıl sonra Dünya nasıl olacak? 2116'DA HAYAT NASIL OLACAK?

Gökdelenlerin yerini daha uzun olan süpergökdelenler alacak. Mars ve Ay'a kurulan küçük kolonilerle uzayı ziyaret etmek daha kolay olacak.

Rapordan çıkan belli başlı sonuçlar şunlar:

* Su altında devasa balon şehirler olacak.
* Kişisel drone'lar ulaştırmanın en mühim unsuru olacak. Bu drone'lar sayesinde evler taşınabilecek. Yani, gittiğiniz her yere evinizi de götürebileceksiniz!
* Gökdelenler nanoteknoloji sayesinde daha yüksek olacak. Hatta gökdelenlerin bir kısmı da yeraltında olacak.
* Üç boyutlu yazıcılar sayesinde odanızda olmasını istediğiniz mobilyalarınızı kendiniz üretebileceksiniz. Dahası, yemek istediğiniz besinleri bile kendiniz basabileceksiniz!
* Tatil anlayışınız biraz değişecek. Zira Mars'a ve Ay'a kurulacak koloniler sayesinde 'uzay tatili' yapabileceksiniz.
* Hologramlar sayesinde iş toplantılarınızı evinizden yapabileceksiniz.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Ağustos 2018Yayınlanma Tarihi:16 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.