10 maddede indirimde hayatta kalın!

İşte 10 maddede indirimde hayatta kalma rehber.

İşte 10 maddede indirimde hayatta kalma rehber.

Kredi kartınız patlamak üzere ve giyecek hiçbir şeyiniz yok değil mi? Biliyoruz. Oysa hevesinizi indirim dönemlerine saklamalısınız. indirimalisverisŞimdilerde ara mevsim indirimleri başladı. Mağazalara dalmadan önce soluklanıp, tavsiyelerimizi dinlemenizde fayda var.

KAÇIRMA TELAŞINIZ OLMASIN

Her modeli, her rengi, her alternatifi "kaçıracağım" diye bir telaşınız olmamalı. Çünkü hepsi her dönem varlar ve olacaklar. Önce sakinleşin. Hiçbir şeyi kaçırmayacaksınız ve benzerlerine rastlayacaksınız.

KALABALIK İÇİNDE ACELECİ OLMAYIN

Uzun kasa kuyruklarında, prova kabinlerinde beklemek; yığınlar içinde alışveriş yapmak moral bozar. Motivasyonunuzu kaybeder, bunalır hatta kafanız karışır ve hemen bitsin diye bazen saçma sapan şeyler alırsınız. İlla indirime ilk gününden gidecekseniz, sabah erken saatlerde gidin. Ya da o kalabalığa GİR-ME-YİN.

1 GÜN KURALI

Bir şeyi çok beğendiniz ama ihtiyacınız olup olmadığını hatırlayamıyorsunuz. Tavsiyemiz 1 gün beklemeniz. Eğer ertesi sabah "Evet hala o parçayı çok istiyorum" diyerek yataktan kalkacaksanız onu gerçekten de çok istiyorsunuz demektir. Eğer uzun bir süre aklınıza gelmiyorsa, “iyi ki almamışım” diye düşünebilirsiniz.

FİYAT VE PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ YAPIN

Sağlam indirimi olmuş bir mağazaya girip 15 dakika kadar hiçbir şey almadan fiyat performans değerlendirmesi yapmak iyi bir fikirdir. Oradan çıkın, kafanızda gardırobunuzu düşünün, olası kombinleri hesaplayın ve neye ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Gerekirse liste yapın.

UCUZ DİYE ALMAYIN

Hiç giymeyeceğiniz renk bir şeyi "aman ucuz, alayım da belki giyerim" diyerek almayın. Lafı dolandırmayalım: giymeyeceksiniz! Acımasız olun ve gerçekten seveceğiniz alternatiflere yönelin.

PROVA ETMEDEN BEKLEYİN

Bir şeyi beğendiniz ve alıp almama konusunda kararsızsınız. Elinizde tutup 15 dakika boyunca prova etmeden mağazada gezin. Büyük ihtimalle kasaya adım atmadan onu geri bırakacaksınız. Bırakmazsanız, sevmişsinizdir. Kimse sevmediği bir şeyi taşımak istemez, değil mi?

PUANLARI SEZONDA HARCAMAYIN

Banka kartlarınızda da puan birikiyorsa bunu indirim dönemlerine saklayın. İşte o vakit harcadığınız puanlar size ilaç gibi gelecek, çifte indirim hissi yaşayacaksınız.

EN İYİLER LİSTENİZ OLSUN

İndirim rotanızda en iyi mağaza diye bir seçenek olursa yalnız o mağazaya gerçek enerjiyi verebilir, diğerleriyle gönül eğlendirebilir, vakit kaybetmezsiniz. Yani telefonunuza gelen "indirim mesajı" sonrası en iyiye gidin. Gerçekten en iyiler, en çok bedeni bulunanlar orada vardır. Bir rota çizin ve ilk günlerde en sevdiğiniz mağazaların en iyi şubesine gidin.

MEVSİMLERİN DIŞINDA DÜŞÜNÜN

Algılarınızın açık olması için hızlı davranmamalısınız. Örneğin kışın en çok kazaklara bakar, tişörtleri es geçersiniz ama tişört dört mevsim giyilir, bunu göz ardı edersiniz. Bu nedenle kışın çok uygun fiyatlı yazlık bir elbiseyi kaçırabilirsiniz. Sakince düşünmek her zaman en iyi sonucu verir.

NORMAL SEZONDA REJİM YAPIN

Sezon zamanı gerçekten âşık olarak alacaklarınız haricinde alışveriş yapmamayı deneyin. Bazı kilit parçalar hemen hemen her zaman bulunur: siyah etek, beyaz gömlek, haki yeşili parka gibi. Sezon zamanı onları işaretleyin ve birkaç farklı markadan da yedek modeller belirleyin. Böylece indirim sezonu başlayınca nerede ne olduğunu bilin. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:05 Kasım 2014Yayınlanma Tarihi:07 Kasım 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.