Zenginler neden akıllı telefon kullanmıyor?

Zenginler, ünlüler, hatta sıradan insanlar akıllı telefonlara ‘hayır’ diyor, eski tarz kapaklı modelleri kullanıyor.

New York’ta metroda giderken kafasını telefonunun ekranına eğmemiş tek kişi olarak Danny Groner dikkat çekiyordu.

ABD’de akıllı telefon sahibi üçte iki çoğunluk arasında olmamaktan gurur duyuyordu.

Bazı milyarderlerin yaptığı gibi Groner’in tek mobil bağlantısı, telefon etmek ve mesaj göndermek için kullandığı kapaklı cep telefonu idi. Aslında 32 yaşındaki Groner akıllı telefon şirketlerinin hedef kitlesi içinde yer alıyor. Silikon Vadisi’ndeki milyarlık bir şirkette müdür olarak çalışıyor.

Hayatı teknoloji ile çevrelenmiş olan Groner akıllı telefonları neden reddettiğini şöyle açıklıyor:

İŞ-EV ARASINDA NET ÇİZGİ

“Enerjimin tükenmesinden korkuyorum. Günde 13-14 saat ekran başındayım. Bu bana yeter. 17 saate çıkarmam gerekmiyor.”

Eski cihazları tercih etse de herkesin akıllı telefonları reddedemeyeceğini kabul ediyor. “Herkes benim gibi olsa hiçbir iş yapılamazdı” diyor. Ama akıllı telefonlardan uzak kalmanın kendisini daha iyi bir işçi yaptığına inanıyor.

Bu araştırmalar farklı meslekleri de kapsayacak şekilde genişletilip televizyon ve dizüstü bilgisayar kullanımı da hesaba katıldığında sonuçlar açıktı: Bütün bu cihazlar içinde akıllı telefonların en fazla etkiye sahip olduğu söyleniyor.

Harvard Üniversitesi psikoloji bölümünden Dr Holly Parker, kapaklı telefonların iş ve ev arasında daha net bir çizgi çekmeye yardımcı olduğuna inanıyor.

Parker, çalışanların iş sonrası enerji toplamalarını sağlayacak düzenlemeler verimliliği artırdığı için şirketlerin de bundan yararlanacağını söylüyor.

Ama teknolojinin hayatınıza müdahale etmesine engel olduğunuzu, kontrolün gerçekten de sizin elinizde olduğunu göstermenin daha iyi yolları var. Örneğin onu her an yanınızda taşımanız gerekmiyor.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Eylül 2016Yayınlanma Tarihi:23 Mayıs 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.