Zayıflamaya çalışıyorum ama olmuyor

"Ben zayıflamaya çalışıyorum fakat bir türlü olmuyor. Aslında çok kilolu değilim ideal kilom için 2 kilo vermem lazım. Zaten ben kendimden memnun değilim "

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

SORU Ben zayıflamaya çalışıyorum fakat bir türlü olmuyor. Aslında çok kilolu değilim ideal kilom için 2 kilo vermem lazım. Bunu bilgisayarda olan bir testte öğrendim. Zaten ben kendimden memnun değilim ayrıca ne zaman yediklerime dikkat etmeye çalışsam olmuyor. CEVAP Görünüş ve ağırlık kendine güven duygusuyla, kendinden hoşnut olmayla yakından ilgilidir. Boya ve yaşa göre ideal kilo belirlenebilmektedir, fakat bir önemli ölçüt de kişinin kendisini nasıl gördüğü ve değerlendiğidir. Bu nedenle beden algısı yalnız rakamlarla, sayılarla ilgili değildir. Bazı kişilerin metabolizması hızlıdır, kilo almayabilir; metabolizması yavaş olanlar kolayca kilo alabilir. Bunun yanı sıra tiroid hormonları gibi bazı biyolojik etkenler de kiloyu etkiler. Kilo açısından en basit formül, aldığımız enerji ile harcadığımız enerji arasındaki farktır. Fark artıysa kilo alırız, eksiyse veririz. Enerji harcamak için mutlaka spor, egzersiz yapılmalıdır. SORU Derslerime motive olmuyorum bir türlü kendimi derslere vermiyorum. CEVAP Derslere motive olmak için bazı özelliklerin olması gerekir. Her şeyden önce ruhsal yönden huzurlu olunmalıdır. Ruhsal-toplumsal yönden bir stresli olay yaşıyorsak, derse yoğunlaşmamızı önleyebilir. Evde bir sorun varsa, ders çalışma isteği olmayabilir. Aklımızı çelen ders dışı etkinlikler de (bilgisayar, internet, TV, arkadaşlar) ders çalışmamızı önleyebilir. Ders çalışmak için bir nedenimizin olması da önemlidir. Örneğin, ders çalışmak yalnız öğrenmek için bir araç olabilir. Belli bir hedefe ulaşmak için belli basamakları geçmemiz gerekiyorsa, ders çalışırız. Ders çalışmayla ders dışı etkinlikleri dengelemek de yararlı olur. SORU Üniversite öğrencisiyim. 2.sınıfa geçtim bu yıl. Vizelere hazırlanırken ilk defa başımın arkasında aşırı derecede ağrı hissettim her zaman kullandığım ağrı kesiciyi kullandım, Geçer sandım ama ağrım geçmedi. Bana depresyon tanısı koydu. Ne yapmalıyım? CEVAP Baş ağrısının çok sayıda nedeni vardır. Bunun için ilk olarak baş ağrısına neden olabilecek nedenler araştırılmalıdır. Bu nedenler nöroloji gibi bir bölümle ilgili olabilir. Herhangi bir ruhsal bozukluğun tanısı tek bir belirtiye bakılarak konamaz. Bu durum depresyon için de geçerlidir. Depresyonda da baş ağrısı ve başka ağrılar görülebilir. Depresyon tanısının ölçütleri bellidir ve ilk olarak baş ağrısının bedensel bir hastalığa bağlı olmadığının gösterilmesi, sonra varsa diğer belirtiler gözden geçirilmelidir. Bu bilgilere göre depresyon tanısı konamaz.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN…

ZAYIFLAMAYA ÇALIŞIYORUM OLMUYOR

SORU-CEVAPLAR...4. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:16 Kasım 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.