Zayıf kadın neden çekici

İskoçya’da bir araştırma, ‘evrimsel spor’un zayıf kadınları daha çekici yaptığını çünkü erkeklerin, kadınların vücut biçimlerini sağlıkla, doğurganlıkla ve gençlikle ilişkilendirdiklerini ortaya çıkardı.

Aberdeen Üniversitesi’nde yapılan araştırmada obezite, doğurganlık ve hayat beklentisi seviyeleri arasındaki ilişkiler değerlendirilerek matematiksel bir model yaratıldı. Değerlendirme sonucunda vücut kitle endeksi 24 ve 24.8 arasında olanların daha çekici görüldükleri ortaya çıktı.

Araştırmacılar, 10 farklı ülkeden 1300’den fazla insana 21 kadın fotoğrafı göstererek fotoğrafları sıralamalarını istediler. Bunun sonunda kadınların ve erkeklerin çekicilik sıralamalarının en başında vücut kitle endeksi yaklaşık 19 olan kadının fotoğrafının yer aldığı ortaya çıktı.

KİLO-YAŞ ALGISI

Bu rakamın matematiksel modelle olan tutarsızlığının nedeni, katılımcılara fotoğraftaki kadınların kaç yaşında olduğu sorulduğunda anlaşıldı. Katılımcılar kilolu olan kadınların daha yaşlı olduğunu düşündükleri için yaşın çok etkili bir belirleyici olduğu gözlemlendi.

AFP

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Ağustos 2017Yayınlanma Tarihi:29 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.