Zamanı durduran gençlik iksirleri

Bazı gıdalar doyurucu ve besleyici özelliklerinin yanında vücudumuzda ilaç gibi etkili oluyor. Gençlik iksiri denilen bu gıdalar düzenli olarak tüketildiğinde yıllara meydan okunuyor.

Zamanı durduran gençlik iksirleri Karın doyurmak için değil, sağlıklı ve genç kalmak için yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle insan vücudunda ilaç etkisi gösteren bazı besinler, gençlik vaat ediyor. Gençlik iksiri denilen besinler sayesinde yaşlanmayı geciktirmek mümkün olabiliyor. İşte genç kalmak isteyenler için gençlik iksiri 11 gıda...

DOMATES
Domates ve üzüm gibi besinlere kırmızı rengi veren lökopen maddesini içeren besinler özellikle prostat kanserine karşı vücudu korumaktadır.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ
Bazı kanser türlerine ve kalp hastalıklarına karşı önemli yararlar sağlar. Aynı zamanda iltihaplı eklem romatizmalarına ve bazı alerjilere de iyi geldiği saptanmıştır.

KUŞBURNU
Kuşburnu çayında bulunan bir çok antioksidan hücreleri yaşlanmayı hızlandıran serbest radikallerin vücuda vereceği hasarlarından korumaktadır. Kuşburnu aynı zamanda yüksek tansiyona da yararlı olduğu söylenmektedir.

C VİTAMİNİ
Portakal, greyfurt, limon, kivi, brokoli, çilek, tatlı kırmızı biberde vardır. Bunu içeren besinlerin tüketilmesi mide kanserine karşı koruyucu bir katkı getirir.

BUĞDAY KEPEĞİ
Kepekli buğday ekmeği ve bazı kahvaltılık tahıllarda bulunur. Bağırsak ve meme kanserine karşı koruyucu ve aynı zamanda kolesterol düşürücü özelliği bulunmaktadır.

PEKTİN
Elma, muz, greyfurt, kuru fasulye ve kök sebzelerde bulunur. Pektin hem kanser hem de kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğu kanıtlanmış bir maddedir.

BETA-KAROTEN
Kanser, kalp krizi ve felç riskini düşürmekte ve vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Turuncu besinler olarak bilinen kayısı, patates, brokoli, kabak, havuç, şeftalide beta karoten fazla miktarda olup ıspanak da bunu izlemektedir. Turuncu renkli sebzelerde bulunan fitokimyasallar onlara sadece renk vermekle kalmazlar, aynı zamanda bizleri birçok hastalıkdan korurlar.

KIRMIZI BİBER
Kırmızı biberde bulunan fenolinler yüksek antioksidan özellik gösterirler. Kalp hastalığı, felç riskini ve kandaki kötü kolesterolü düşürür. Öte yandan ağrı giderici ve depresyona karşı oldukça etkilidir.

YOĞURT
Yoğurtta bulunan laktik asit bakteriler bağırsaklarımızdaki safra asitlerinin zararlı etkisini önler. Ayrıca yediğimiz bazı hazır gıdalarda bulunan nitritlerin, kanserojen nitelikteki nitrozaminlere dönüşümünü de engellerler. Bu nedenle yoğurt antikanserojen etki gösterir. Ayrıca bağışıklığı da kuvvetlendirir. Bu özellikleri ile onu da tıpkı bir ilaç gibi nitelendirebiliriz.

SU
Metabolizmamızın doğru çalışması ve kilo vermek için için günde 6-8 bardak su içmek gerekiyor.

YEŞİL ÇAY
Yeşil çayın kandaki kolesterolü düşürücü bir etkisi vardır. Yapılan deneylerde ayrıca bir çok kanser türünde de etkili olduğu saptanmıştır. Her gün 1-2 fincan içilmesi önerilmektedir.

MAHMURE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Mayıs 2016Yayınlanma Tarihi:31 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.